Bătrân român dispărut de câteva zile în Italia, găsit rătăcind în aeroport

Un pensionar român, care era căutat de familia sa de zile întregi, a fost găsit de polițiștii italieni pe aeroportul Marco Polo din Veneția.

Conaționalul nostru, care se afla într-o stare evidentă de confuzie și prezenta dificultăți motorii, a fost observat rătăcind în apropierea punctelor de control de securitate, încercând să se alăture altor pasageri, informează Venezia Today.

O patrulă a poliției de frontieră, aflată în serviciu de supraveghere, i-a remarcat comportamentul și s-a apropiat de el.

Bătrânul nu avea asupra sa documente și nu vorbea limba italiană, astfel că a fost dus la birourile de poliție pentru a încerca identificarea sa.

Prin compararea fotografiilor din bazele de date și prelevarea amprentelor digitale, autoritățile au reușit să stabilească identitatea bărbatului: un cetățean român, rezident în provincia Rovigo, care fusese denunțat dispărut de familie de câteva zile.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai exact, familia pensionarului român depusese plângerea pentru dispariție cu câteva zile înainte, iar ultima dată fusese văzut la data de 10 iunie, la stația de tren din Portogruaro.

După această dată, urma sa a fost pierdută, ceea ce a determinat activarea planului provincial de căutare a persoanelor dispărute, implicând inclusiv prefectura din Veneția.

După ce polițiștii au confirmat identitatea bărbatului, au contactat familia acestuia, care, ușurată de vestea bună, a sosit la aeroport câteva ore mai târziu pentru a-l aduce pe bătrân în siguranță acasă.

„Suntem foarte recunoscători pentru eforturile depuse de poliție și pentru faptul că l-au găsit în viață și nevătămat,” a declarat unul dintre membrii familiei, vizibil emoționat.

- Mai multe după publicitate -