Drama a doi părinți din Italia: Autoritățile le-au luat copiii și mama este acuzată de maltratare

- Conținut sponsorizat -

Doi părinți români, rezidenți în localitatea italiană Busto Arsizio din provincia Varese (Lombardia) trăiesc o dramă cutremurătoare de când și-au văzut cei trei copii, cu vârste de 10, 7 și 3 ani, luați de autorități în urmă cu trei luni, după ce mama micuților a fost acuzată de maltratare.

Conaționalii noștri se luptă acum să-și revadă copiii, iar avocatul lor susține că serviciile sociale ignoră decizia Tribunalului Minorilor, care a dispus ca părinții să-și poată vedea fiii într-un mediu protejat, sub supravegherea unor educatori.

Avocatul Alan Breda, care îi apără pe părinții români în instanță, a declarat pentru publicația Malpensa24:

„Tribunalul Minorilor a dispus de mult timp ca părinții să-și vadă copiii într-un mediu protejat, în prezența unor educatori, dar serviciile sociale nu se conformează”.

Cu toate acestea, o rază de speranță a apărut recent deoarece Paola Reguzzoni, consilierul pentru incluziune socială, a anunțat că „săptămâna viitoare” (între 11 și 12 mai) va avea loc prima întâlnire protejată.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totul a început la data de 3 februarie, când mama a mers să-și ia copiii de la școală, ca în fiecare zi, precizează sursa citată.

La școala primară însă, a fost întâmpinată de doi inspectori de poliție în civil și câțiva operatori de la serviciile sociale.

„Cea mai mică era fericită pentru că a luat 10, cea mai mare în schimb avea o frică teribilă, nu am mai văzut-o așa”, a declarat mama româncă.

„Cred că a înțeles că o duceau departe de noi”, a mai precizat ea. Acesta a fost momentul în care compatrioata noastră și-a văzut pentru ultima oară cei trei copii.

Ancheta a fost declanșată de mărturiile fiicei de 10 ani care a povestit, în cadrul unui proiect la școală împotriva violenței domestice, despre episoade de maltratare în familia sa.

- Continuarea după publicitate -

Avocatul Breda susține însă că în acest caz sunt „multe presupuneri, dar nicio probă documentată și niciun raport medical” care să susțină aceste acuzații împotriva româncei.

Părinții neagă vehement orice maltratare, iar tatăl afirmă: „Credem că fiica noastră exagerează, poate influențată de anumiți factori.”

Între timp, avocatul a solicitat o nouă decizie a judecătorului pentru organizarea întâlnirilor protejate între minori și părinți, în prezența unui educator.

Tatăl este hotărât să lupte: „Sunt gata să pun un banner pe balcon. Nu voi renunța până când nu ne vom revedea copiii.”

- Continuarea după publicitate -

Paola Reguzzoni, consilierul pentru incluziune socială, a fost întrebată despre acest caz și, deși nu a intrat în detalii, a declarat următoarele:

„Prima întâlnire protejată între părinți și copii este programată pentru săptămâna viitoare, în prezența unui educator și a unui traducător.”

Timpul de așteptare a fost prelungit din cauza conflictului dintre cele două proceduri deschise, înainte de intervenția consilierului, se mai menționează în presa locală.

Reguzzoni a exprimat îngrijorarea față de creșterea numărului de cazuri de minori în grija autorităților locale.

- Continuarea după publicitate -

Ea a precizat: „Sunt peste 600, față de 200, de la ultima mea experiență ca și consilier pentru servicii sociale. Poate că ar fi timpul să reformăm Tribunalul Minorilor.”

Familia de români se confruntă cu o luptă grea în încercarea de a-și recăpăta copiii și de a demonstra nevinovăția lor în fața acuzațiilor de maltratare.

În acest context, întâlnirile protejate programate pentru săptămâna viitoare reprezintă un prim pas important în drumul lor spre reunirea familiei.

- Mai multe după publicitate -