VIDEO | Garsonieră de 8 metri pătrați din Italia, dată spre închiriere la 600 de euro pe lună

- Conținut sponsorizat -

O garsonieră de numai 8 metri pătrați, situată în centrul orașului Bologna din Italia, a fost scoasă la închiriere pentru suma de 600 de euro pe lună, stârnind controverse în rândul celor interesați de piața imobiliară locală.

Locuința, informează TG24 SKY, este amplasată într-o clădire istorică și este prezentată ca o garsonieră care include o mini-bucătărie, un pat de o singură persoană, un mic spațiu de depozitare și o baie.

Însă, suprafața efectivă măsurată în timpul vizitei ar fi de aproximativ 6 metri pătrați, în loc de cei 8 metri pătrați anunțați inițial.

Accesul în locuință se face printr-o scară în spirală, iar spațiul este caracterizat de o singură fereastră mică, asemănătoare ca dimensiuni cu cea a unui depozit.

Elementele funcționale ale locuinței sunt amplasate extrem de compact: patul se află parțial sub plita de gătit, iar spațiul destinat garderobei este un dulap suspendat adaptat cu câteva cârlige.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dușul este spațiul cel mai mare din casă”, se aude spunând agentul imobiliar în video de mai jos.

Reprezentanții agenției imobiliare care gestionează acest anunț au avertizat potențialul chiriaș despre dimensiunile foarte reduse ale spațiului, precizând totodată că prețul de închiriere reflectă nivelul pieței din orașe precum Milano.

Federația agenților imobiliari italieni profesioniști (FIAIP) din Bologna a reacționat cu fermitate la acest caz, condamnând astfel de practici.

Organizația a transmis un mesaj clar, subliniind importanța respectării unui cod deontologic pentru menținerea standardelor profesionale și transparenței față de clienți.

- Continuarea după publicitate -

„Transparența trebuie să includă și refuzul de a lucra cu proprietăți ‘improprii’”, au transmis reprezentanții FIAIP.

Președintele organizației, Massimiliano Bonini, a subliniat că agenții imobiliari au un rol important nu doar în facilitarea tranzacțiilor, ci și în contribuirea la un mediu de piață mai echitabil și durabil.

„Considerăm că aceste practici riscă să profite de situația delicată a pieței locative, ajungând aproape de o posibilă speculație pe fondul crizei locative.

Invităm toți profesioniștii din sector să evite operațiuni care ar putea fi percepute ca speculații, agravând și mai mult dificultățile celor deja afectați de criza locuințelor”, a concluzionat Bonini.