Torino – minoră româncă de 15 ani adusă în Italia de fratele ei și obligată să se prostitueze

- Conținut sponsorizat -

Mai mulți infractori români arestați și anchetați la Torino în urma unei anchete făcută de agenții de la Poliția Statală din localitate, al cărui punct de plecare a fost un denunț făcut de un cetățean român în data de 26 februarie 2015.

Denunțul era referitor la o tânără română de numai 15 ani, pe nume Ana. Aceasta a fost adusă în Italia cu acte false, pentru a putea fi declarată majoră, fiind convinsă să vină în Italia chiar de fratele ei, ca mai apoi să fie obligată să se prostitueze de acesta și alți proxeneți, complici ai săi.

Tânăra Ana, care provine dintr-o familie săracă din România, a ajuns la Torino cu promisiunea unui loc de muncă pe post de baby sitter în luna februarie 2015 și a fost bătută și obligată să se prostitueze după numai câteva zile. Proxeneții au îmbrăcat minora în mod sumar, i-au dat prezervative și au trimis-o imediat în stradă să se prostitueze, acolo fiind controlată de o femeie, tot de cetățenie română, care negocia cu clienții pentru ea, având în vedere că Ana nu cunoștea limba italiană.

La fel ca Ana, erau aduse și alte tinere românce, acestea fiind bătute, uneori violate și obligate toate să se prostitueze în zona Corso Orbassano din Torino. Iar banii cu care erau plătite tinerele românce de către clienți le erau luați de proxeneți cu scuza că erau bani pentru chiria apartamentului din Corso Grosseto, unde acestea erau reținute, relatează ziarul online TorrinOggi.it.

Din fericire, tânăra a reușit după scurt timp să se elibereze, aceasta sunând pe ascuns la mama sa, care se afla la muncă în Portugalia de câteva luni, unde lucra ca îngrijitoare. Mama minorei a sunat la rândul său un prieten român din Torino pe care l-a rugat să se intereseze de fiica sa.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul sunat de mama Anei a reușit să găsească tânăra și a dus-o imediat la secția de poliție unde au depus un denunț împotriva proxeneților români. Ascultând mărturiile minorei românce, care ulterior a fost transferată într-o structură protejată de autorități, procurorul Alessandra Provazza a dat startul unei anchete în acest caz, anchetă care a dus la arestarea, în octombrie 2016, a următoarelor persoane, relatează site-ul CronacaQui.it:

CIUHAN Constantin zis „Costică”, în vârstă de 42 de ani;
CIOBANU Camelia, zisă „Cami”, născută în Suceava, în vârstă de 32 de ani;
CIOBANU Zamfir Alexandru zis „Alex” sau „Maus” născut în Suceava, în vârstă de 25 de ani;
CĂPĂȚÎNĂ Ioan, în vârstă de 42 de ani 38 de ani;
POP Marius Alin, născut în Suceava, în vârstă de 26 de ani;
CUSAI Petrică, în vârstă de 37 de ani;
TOADER Olimpiu, născut în Arad, în vârstă de 28 de ani;
STRUGARI Ion zis „Blondu’”, născut la Iași, în vârstă de 32 de ani;
ALEXANDRESCU Silviu zis „Radu”, născut în Dobreta Turnu Severin, în vârstă de 33 de ani;
TĂNĂSIN Miodrag Andrei, în vârstă de 26 de ani;
AGACHE Ionuț, în vârstă de 22 de ani;

Multe dintre aceste persoane arestate pentru proxenetism, prostituție cu minori, violență și viol, au căzut de acord cu Procuratura din Torino pentru pedepse de până la doi ani, evitând astfel să fie judecați în tribunal. Fratele Anei și alte două persoane, un bărbat și o femeie, vor ajunge în tribunal, însă și riscă să primească pedepse cu închisoarea între 5 și 10 ani.

Ana, după ce a petrecut o perioadă în grija serviciilor sociale din Torino, a fost preluată de către mama sa.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri:

  • Telefon 114: serviciul ”Emergenza Infantile” folosit în același scop, pentru a denunța astfel de cazuri;
  • Telefono Azzurro la numărul 196 96: la acest număr puteți primi sfaturi din partea profesioniștilor despre cum să procedați în astfel de cazuri;
  • site-ul www.azzurro.it: unde veți putea intra în contact cu profesioniștii de la Telefono Azzurro.
  • adresându-vă forțelor de ordine, carabinieri sau poliție – telefon 112: în caz de suspiciune a unui astfel de caz, pentru a fi luate măsuri, este nevoie de o reclamație, altfel instituțiile statului nu pot interveni.
  • Serviciile sociale comunale sau consilieri ASL: dacă primesc reclamații de acest gen, serviciile sociale au dreptul de a porni o anchetă socială și a prelua cazul, denunțând la carabinieri
- Mai multe după publicitate -