O româncă însărcinată din Italia s-a înjunghiat pentru a pierde sarcina și a mințit că a fost atacată de o persoană

- Conținut sponsorizat -

La aproape 10 ani de la comiterea a două fapte penale, respectiv simularea unei infracțiuni și întreruperea voluntară a sacinii prin autoînjunghiere cu o foarfecă, unei femei de naționalitate română, în prezent în vârstă de 35 de ani, Tribunalul din Macerata (Marche) i-a dat marți, 19 aprilie, sentința de prescripție.

Era într-o seară de vineri, la data de 17 noiembrie 2012, când apelul disperat al unei femei de 25 de ani a ajuns la 112. La telefon, tânăra abia mai putea să ceară ajutor și să dea indicații despre adresa propriei locuințe, un apartament în via Cluentina din Macerata, relatează Centro Pagina.

Într-un suflet, o patrulă a carabinierilor din localitate s-a repezit la locația respectivă, iar scena la care au asistat aceștia a fost una extrem de tragică: o tânără gravidă era întinsă pe podea, cu o rană vizibilă la abdomen.

Femeia a fost dusă de urgență la spitalul din Macerata, unde medicii de la camera de gardă au reușit să o salveze. Dar pentru fătul pe care îl purta în pântece a fost prea târziu: lama foarfecei ajunsese la căpșorul său și pentru el nu s-a mai putut face nimic.

Imediat ce tânăra a fost capabilă să vorbească cu anchetatorii, ea le-a povestit că a fost atacată de o persoană căreia nu i-a putut vedea fața, că a reacționat și a fost lovită în abdomen cu o foarfecă. Presupusul atacator, din câte a putut vedea, a fugit în timp ce ea s-a târât afară din apartament și a dat alarma la 112.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au început să reconstituie mediul și contextul în care trăia femeia, prietenii și relațiile pe care tânăra româncă le dobândise (anterior ea lucrase ca dansatoare într-un club de noapte din zonă), pentru a descoperi eventuale conexiuni cu cele întâmplate.

Ulterior, femeia a fost audiată de mai multe ori și de fiecare dată ea a reconfirmat aceeași reconstituire. Totuși, anchetatorii au constatat că faptele nu s-au întâmplat chiar așa cum le povestea ea de fiecare dată.

În consecință, femeia a fost acuzată de simularea unei infracțiuni și de încălcarea regulilor privind întreruperea voluntară a sarcinii. Din 2018, procedurile au fost suspendate datorită indisponibilității femeii, apoi reluate.

Pentru a pune capăt acestei povești pe cât de tragice, pe atât de nefirești, judecătorul Andrea Belli a fost nevoit să emită o sentință de prescripție împotriva româncei acuzată de două infracțiuni grave.

Reamintim că prescripţia reprezintă o cauză de stingere a infracţiunii care intervine atunci când, din diverse motive, nu s-a putut ajunge la o sentinţă irevocabilă de condamnare a învinuitului, în termenul de timp stabilit de lege.