Româncă din Italia, la aeroport, în primele linii ale luptei cu coronavirus: Îl vom învinge!

- Conținut sponsorizat -

Suntem în plină alertă coronavirus, mai mult sau mai puțin fondată deoarece autoritățile ne fac să credem că este o boală gravă, pe când sunt medici care afirmă că nu e altceva decât un alt virus gripal. Frica, teama și nesiguranța influențează acum emoțiile și reacțiile oamenilor din întreaga Europă, dar mai ales din Italia unde au fost descoperite cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus de pe continent. În Peninsulă trăiesc peste 1 milion și jumătate de români, iar într-un sondaj în curs de actualizare pe pagina de Facebook Rotalianul – Revista românului din Italia, trei sferturi dintre cei care au răspuns au declarat că sunt preocupați de situația creată.

Printre cei mai puțin îngrijorați este și Cătălina Mioara Georgescu, o româncă din Brescia, oraș situat în nordul Italiei, care nu numai că și-a continuat viața într-un mod absolut normal în ultimele zile, dar a și participat în mod activ la prevenirea răspândirii coronavirusului în Italia.

Pe Cătălina o puteam întâlni zilele trecute pe aeroportul Malpensa din Milano, la teminalul „Sosiri”, unde a făcut parte dintr-o echipă de medici și voluntari care verifica starea de sănătate a călătorilor sosiți din întreaga Europă.

Cătălina Mioara Georgescu

Românca noastră este membru activ dintr-o asociație care acordă asistență sanitară de prim ajutor și s-a oferit în mod voluntar să meargă la aeroport. „Nu ni s-a impus de către nimeni, ni s-a cerut ajutorul și a rămas la latitudinea noastră să decidem dacă să mergem sau nu”, ne-a mărturisit prin telefon.

Rotalianul: Ai fost vreun pic preocupată, ți-a fost teamă că ai putea să fii contaminată cu acest virus intrând în contact cu toți acești oameni?

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cătălina Mioara Georgescu: Absolut deloc! Sunt conștientă că respectând condițiile de igienă, spălându-mă foarte des pe mâini și folosind un dezinfectant pe care îl am mereu la îndemână, riscul contaminării ar fi unul foarte mic. Iar la primele simptome aș apela imediat la ajutorul unui medic, rata de mortalitate este foarte scăzută în raport cu numărul celor infectați, nu avem de ce să ne fie teamă.”

Rotalianul: Aparte românii care lucrează prin spitalele Italiei, poate puțini s-ar fi încumetat și acceptat în mod voluntar să se expună riscului…

Cătălina Mioara Georgescu: Așa cum am spus nu mi-a fost frică deloc că aș putea să mă infectez, dar a prelevat și dorința de a veni în ajutor, de a fi participant direct în această luptă cu virusul. Într-o situație de alertă atât de mare nu am putut rămâne nepăsătoare, particip la acțiuni de voluntariat de 8 ani, am absolvit cursuri de specialitate și am statut de asistent autorizat BLS-D (Basic Life Support and Defibrillation).

Rotalianul: Care este procedura de control la aeroport a călătorilor care intră în Italia?

Cătălina Mioara Georgescu: La fiecare poartă de debarcare sunt echipe din care fac parte un medic și alți asistență sanitari. Fiecărui călător i se măsoară temperatura corporală. Până la 37,4 nu este considerat suspect, dacă o persoană are temperatură de cel puțin 37,5 atunci este văzut de medicul prezent și i se face un control mai atent în funcție de simptomele pe care le are. Eventual vine pus în carantină. Țin să precizez că mi-au trecut prin față mii de persoane sosite din toată Europa, iar mulți pasageri îndeosebi unii din Franța și Olanda au apreciat mult controalele noastre și au spus că se vor simți astfel mai siguranță.”

- Continuarea după publicitate -

Pe Cătălina Mioara Georgescu, originară din Constanța și care trăiește în apropiere de orașul Brescia, din Lombardia, acasă nu o așteaptă doar soțul, un bărbat italian cu care s-a căsătorit mulți ani în urmă, ci și băiatul ei, fata și o nepoțică minunată de 4 anișori. O familie frumoasă de care femeia română este foarte mândră și pe care pentru nimic în lume nu ar expune-o vreunui risc. Cătălina este ferm convinsă că situația creată de coronavirus este totuși sub control, iar panica și alarmismul nu fac bine nimănui, dimpotrivă, dacă am putea da o mână de ajutor ca această situație să ia sfârșit cât mai curând prin reducerea contaminărilor, ar fi ideal să o facem.

Despre Cătălina Mioara Georgescu, care a câștigat mai multe concursuri de MISS în Italia, am mai scris în articolele:

- Mai multe după publicitate -