S-a spânzurat la 14 ani, ducea dorul mamei plecată la muncă în străinătate

- Conținut sponsorizat -

O fată în vârstă de 14 ani din județul Prahova s-a spânzurat, iar conform cotidianului Libertatea, tânăra adolescentă ducea dorul mamei plecate la muncă în Spania.

Era elevă la şcoala din comuna Măgureni, iar despre ea, cei care au cunoscut-o au doar cuvinte de laudă. Săptămâna trecută, joi mai exact, fata în vârstă de 14 ani care locuia cu tatăl său şi cu iubita acestuia, părea abătută. Îi era dor de mama plecată în Spania şi, nu de puţine ori, le spusese apropiaţilor că ar vrea să meargă la ea. Era acasă cu mama vitregă si fratele vitreg, cărora le-a zis că merge în grădină să se plimbe. Câteva minute mai târziu, cei doi aveau să facă descoperirea macabră. Copila atârna în ştreang, de unul dintre copaci. Medicii chemaţi de urgenţă nu au mai putut să o readucă la viaţă.

Fata nu a lăsat nici un bilet de adio, astfel că, deocamdată, motivele sinuciderii nu sunt clare. Fie că a fost vorba de dorul pentru mamă, fie vreo iubire neîmpărtășită, fie neînţelegerile din familie, fiecare dintre acestea pot fi motive ale gestului fatal.

Tragic este însă că nici profesorii de la şcoală, nici apropiaţii, nimeni nu a observat că ceva nu este în regulă cu această copilă. Dacă s-ar fi intervenit la timp, poate acum nu s-ar mai fi vorbit de ea la timpul trecut, scrie sursa citată.

Copiii lăsați singuri acasă, în urma migrației economice a unuia sau a ambilor părinți, reprezintă unul dintre fenomele sociale de amploare ale României postcomuniste.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Atunci când este nevoit să rămână acasă fără părinți, pentru că aceștia lucrează în altă țară, un copil se simte abandonat, oricât de matur încearcă să înțeleagă situația. Mai mult, sentimentul de vină, că mama a plecat pentru a-i trimite lui bani, este copleșitor.” spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Numărul copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate a crescut. Sunt peste 212.000 de copii, iar aceste date nu sunt nici ele complete, pentru că includ doar copiii înscriși în sistemul educațional. Adăugând și copiii de vârstă antepreșcolară și pe cei neînscriși la școală sau care au abandonat școala, numărul total al copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate se ridică la aproximativ 250.000.