Coronavirus în Italia, actualizare 20 aprilie: Totalul persoanelor actualmente infectate este pentru prima dată în scădere

- Conținut sponsorizat -

„În această seară numărul cazurilor totale de infecție este de 181.228, cu o creștere față de ieri cu 2.256 de persoane. Până astăzi, totalul persoanelor pozitive este de 108.237, cu o diminuare de 20 de persoane în comparație cu ziua de ieri”, a anunțat luni, 20 aprilie 2020, Angelo Borrelli, șeful Departamentului de Protecție Civilă din Italia.

„Și acest parametru este pentru prima dată unul pozitiv, pentru că numărul persoanelor actualmente infectate este în scădere”, a mai adăugat Borrelli.

Graficul care arată evoluția zilnică a numărului de persoane actualmente pozitive

Așadar, astăzi este prima zi de la începutul stării de alertă în Italia când numărul persoanelor actualmente pozitive, deci infectate și în acest moment cu coronavirus, este mai mic decât cel din ziua precedentă. O veste foarte bună, mai ales dacă ținem cont că și numărul persoanelor diagnosticate zilnic cu coronavirus (cazuri noi de infecție) este în continuă scădere, acestea fiind cu 791 mai puține astăzi decât ieri.

Graficul care arată evoluția cazurilor noi de infecție diagnosticate zilnic

În scădere continuă este și presiunea asupra structurilor spitalicești care astăzi suportă 2.537 de pacienți internați la Terapie Intensivă, cu diminuare a acestora de 62 de unități în ultimele 24 de ore.

„Este numărul cel mai mic pe care l-am avut la Terapie Intensivă în ultima lună”, a precizat Borrelli.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pacienții internați în spital cu simptome mai puțin critice sunt 24.906 la această oră, cu 127 mai puțini decât ieri, în timp ce majoritatea dintre persoanele actualmente pozitive se află în izolare la domiciliu cu simptome ușoare sau fără simptome și sunt 80.758 în total (75%).

Persoanele decedate în ultima zi sunt 454, care duc din păcate totalul deceselor la 24.116. Pacienții vindecați în schimb sunt 48.877 în total, dintre care 1.822 s-au vindecat în ultima zi.

„Aproape 90% dintre persoanele externate/vindecate în total au fost înregistrate în ultima lună, începând cu 20 martie”, a spus șeful Protecției Civile.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, profesorul universitar Luca Richeldi, medic primar de pneumologie la spitalul Gemelli din Roma și membru al Comitetului Tehnico-Științific, a ținut să facă unele precizări legate de aceste numere care ne sunt prezentate zilnic de autoritățile italiene.

„Așadar, noi avem la dispoziție o imagine care este compusă din 6 parametri. Unii dintre acești 6 parametri ne bucurăm să-i vedem că sunt în creștere, iar alții suntem bucuroși dacă sunt în scădere. În mod special, evident, suntem bucuroși să vedem că scade numărul persoanelor internate în spital, dacă scade numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, evident că suntem bucuroși dacă scade și numărul persoanelor actualmente pozitive și evident că am fi bucuroși dacă ar scădea și numărul persoanelor moarte. Avem apoi în schimb doi parametri care arată, în mod pozitiv, o îmbunătățire a situației când sunt în creștere, care sunt: numărul persoanelor în izolare la domiciliu și cel al persoanelor vindecate.

- Continuarea după publicitate -

Noi astăzi ne aflăm în situația în care dintre aceștia 6 parametri, doar unul nu merge în direcția în care ne-am dori-o, care este cel al persoanelor decedate și care este chiar și astăzi de peste 400, dar despre care știm din ceea ce spun epidemiologii că va fi ultimul parametru care va merge în direcția dorită. Astăzi, așa cum a subliniat și Dr. Borrelli, este foarte important faptul că vedem pentru prima dată o diminuare a numărului de persoane actualmente pozitive. Este o scădere ușoară, sunt numai douăzeci, dar pentru prima dată vedem semnul minus în acest grafic de la începutul acestei epidemii. Cred că acesta este un semnal extrem de încurajator.

Încurajator este de asemenea și faptul că în ultimele două săptămâni am avut în fiecare zi din aceste săptămâni o scădere în numărul persoanelor internate în spital, precum și o scădere în numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, așadar cu o clară diminuare a presiunii asupra structurilor sanitare despre care știm cu toții că a fost una dintre probleme catastrofice pe care le-am avut în țara noastră.”