Ce mai e nou pe Tinder și alte aplicații de dating

- Conținut sponsorizat -

Interesul răsunător al persoanelor moderne față de serviciile de dating online a produs un nou val de competiție între aceste platforme. Dacă până la începutul anului 2020 multe site-uri se dezvoltau foarte încet și rar implementau funcții noi, pe durata pandemiei totul s-a schimbat. 

Se împlinesc deja doi ani de când întreaga lume trece prin această pandemie. Unele țări suferă mai mult, altele mai puțin dar aproape toate au resimțit o creștere în numărul utilizatorilor pe platformele de dating online și audiența continuă să crească ceea ce este foarte bine. 

Cum au afectat însă toate aceste schimbări platformele de dating? Haide să descoperim mai jos!

Platforma Match implementează serviciul de potriviri. Ce înseamnă asta și cum vor schimba potrivirile lumea de online dating?

Conceptul de potriviri, cunoscut popular ca “pețire” a fost dintotdeauna întâlnit în multe țări europene precum și în Statele Unite însă aproape în întregime în lumea reală, nu online. Platformele online s-au axat în mare parte pe algoritmi diferiți care nu au funcționat mereu precum așteptărilor. Se pare însă că Match.com s-au decis să rezolve această problemă. 

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna noiembrie din 2021 a ieșit la iveală faptul că 50 de persoane au fost instruite în cadrul lui Match pentru a deveni antrenori de dating, sau “pețitori”. Idea era ca aceste persoane să devină un fel de filtru uman cu sarcina de a îmbunătăți recomandările pe site și de a îi ajuta pe utilizatori să-și găsească perechea cea mai potrivită pentru o relație. 

Se zvonește că serviciul va costa 4,99 de dolari pe săptămână însă nu se știe exact dacă va varia în funcție de regiune. 

Care este însă partea cea mai importantă? 

Faptul că Match.com face parte din compania Match Group, care deține și serviciile de dating Tinder, OkCupid, Meetic, Plenty of Fish precum și peste 20 de alte platforme. Asta înseamnă că serviciul de potriviri de pe Match este un fel de proiect pilot ce foarte fi oricând extins și pe restul platformelor din umbrela Match Group însă asta rămâne de văzut. 

Music Mode: un bonus plăcut ce îmbogățește comunicarea pe Tinder

Tinder este cunoscut în ultima vreme ca unul dintre cele mai inovatoare servicii de dating online. Funcții precum Hot Takes, Vibes și Swipe Night au fost deja implementate iar în luna decembrie a anului 2021, un articol de pe site-ul companiei anunța că spațiul interactiv Explore a fost vizitat de peste 80% dintre utilizatori, iar asta se datorează noului Music Mode sau Mod Muzical. 

- Continuarea după publicitate -

Pe scurt, Music Mode este îmbinarea între conturile tale Tinder și Spotify ce îți oferă posibilitatea de a alege o melodie pe care să o asculte cei care îți vizitează profilul (Anthems sau Imnuri) sau de a asculta aceeași muzică pe care o ascultă interlocutorii tăi în timpul conversației. 

Se preconizează că peste 40% din generația Z de pe Tinder și-au adăugat deja Imnuri la profil. Această funcție este foarte importantă deoarece gusturile în materie de muzică joacă adesea un rol principal în găsirea unei perechi. Având în vedere că Tinder face parte din Match Group, ne putem aștepta ca integrarea platformei Spotify să fie extinsă și la alte platforme din grup în viitorul apropiat. 

Actualizări la profiluri și algoritmi pe Bumble

Bumble este una dintre puținele platforme de dating populare care nu aparține de Match Group, deși aceștia au încercat să o cumpere cu 450 milioane de dolari în anul 2017 însă vânzarea nu s-a întâmplat în cele din urmă.

În preajma sărbătorilor de sfârșit de an din 2021 Bumble și-a încântat utilizatorii cu o serie de schimbări inovatoare pe platformă.

- Continuarea după publicitate -

În primul rând, acum poți să vezi hobby-urile celorlalți listate sub poza de profil, precum și o scurtă descriere. Această schimbare este menită să-i ajute pe utilizatori să se cunoască mai bine în scurt timp (practic la o aruncătură de ochi) și să decidă dacă vor să afle mai multe despre o persoană. Dacă nu-ți place ce citești acolo, pur și simplu poți căuta pe altcineva fără a mai pierde timpul.

În al doilea rând, s-a confirmat că Bumble a adăugat un nou algoritm de potriviri ce are la bază inteligența artificială, mai precis tehnologia de învățare automată. Adică, cu cât folosești mai mult serviciul, cu atât platforma înțelege mai bine de ce fel de persoană ai nevoie și selectează cele mai bune potriviri cu mai multă precizie. Pe deasupra, acest  algoritm nou a învățat și să analizeze poze și să recomande potențiali parteneri pe baza acestora.

Un alt lucru plăcut este că Bumble oferă acum posibilitatea de a-ți îmbina profilul cu conturile de pe Instagram și Spotify. Nu se știe încă unde va duce această integrare și dacă se va stabili ca un serviciu alternativ la Music Mode sau Imnuri de pe Tinder. 

Încă un lucru important de remarcat este că Bumble a început să folosească inteligența artificială și pentru a monitoriza conținutul și comportamentul care încalcă regulile de comunitate. Potrivit companiei, într-un singur an acest algoritm a blocat peste două milioane și jumătate de conturi și asta în mare parte în mod automat și nu prin participarea moderatorilor. 

- Continuarea după publicitate -

Implementarea funcțiilor de video chat și video dating întâlnită peste tot

Funcția de video chat nu este deloc nouă pe site-uri și aplicații însă video chat-urile au devenit foarte populare în 2020-2021. Dacă înainte această funcție era mai degrabă un bonus plăcut de pe site-uri, acum a devenit funcția de bază a acestora. 

În ziua de azi funcția de video chat e întâlnită pe platforme bine cunoscute precum:

  • Bumble;
  • Badoo;
  • The League;
  • The Intro;
  • Fliqpic;
  • JustSayHi;
  • Meet4u;
  • Mico și altele

Este important de reținut totuși că nu trebuie să compari aceste site-uri și aplicații de video chat cu serviciul de video chat tradițional precum Omegle deoarece acestea sunt platforme complete diferite. 

Video chat — redobândirea în popularitate a unui vechi format

Primul chat random, Omegle, a apărut în primăvara anului 2009 iar primul video chat random, Chatroulette, doar șase luni mai târziu. În primele lui de existență ambele au atras milioane de utilizatori dar la scurt timp au început să sufere pierderi din cauza următoarelor motive:

  1. Calitatea slabă de moderare și prezența ridicată a utilizatorilor inadecvați
  2. Lipsa filtrelor de căutare după sex și locație
  3. Lansarea altor servicii mai avansate și mai moderne de video chat

Chiar și așa, în perioada 2020-2021, video chat-urile și-au redobândit brusc popularitatea. Utilizatorii care s-au văzut obligați să stea în carantină din cauza pandemiei au devenit din nou interesați să comunice cu persoane necunoscute prin video apeluri. Bloggerii populari și tiktokerii au început să acorde atenție video chat-urilor. 

La momentul de față, diverse platforme alternative la Omegle și Chatroulette au reușit deja să ofere utilizatorilor o funcționalitate cu adevărat extinsă și convenabilă. Unele dintre cele mai populare video chat-uri sunt Chatrandom, Chathub, https://omegletv.chat/ro și OmeTV. 

- Continuarea după publicitate -

Îți recomandăm să nu te limitezi la un singur serviciu. Încercând mai multe opțiuni, îți poți extinde considerabil cercul social, poți găsi mai mulți utilizatori interesanți și pe aceeași lungime de unde ca tine, poți comunica pe orice subiect sau învăța ceva nou. Și de ce nu, îți poți da întâlnire în viața reală pentru a progresa într-o relație inițiată online. 

Pe scurt

Inovația este întotdeauna bună iar în ultima vreme, serviciile de dating au făcut pași mari în această sferă. Întrebarea este cât de relevante sunt aceste schimbări recente pentru utilizatori și cât de ușor este să le accesezi. 

Problema principală a acestor noi funcții este că de cele mai multe ori sunt contra cost (abonamente premium). Asta îi poate distanța pe cei care nu sunt încă pregătiți să plătească pentru o funcție care nu este folosită de foarte multă lume. 

În unele cazuri este mai bine să nu lansezi prea multe funcții noi deodată. De exemplu, serviciile de video chat rareori implementează opțiuni noi și de aceea pot să ofere accesul gratuit sau la un cost foarte scăzut iar utilizatorii iubesc lucrul aceasta. În ultimii doi ani, Omegle și serviciile alternative și-a dublat sau chiar triplat audiența și creșterea lor continuă.

Orice ar fi, te vom ține la curent cu cele mai noi știri și tendințe din lumea serviciilor de dating ca să poți descoperi cele mai interesante opțiuni.