Badanta din Italia, găsită pe stradă cu un făt mort într-o pungă, a fost arestată

- Conținut sponsorizat -

La 3 august, în apropierea Bisericii San Nicola di Bari din Casal di Principe, regiunea Campania, o femeie a fost găsită ținând în mâini o pungă de plastic cu un făt pe care tocmai îl avortase.

Femeia, de origine marocană și fără documentație legală în Italia, lucra ca badantă. Astăzi, luni, 7 august, carabinierii au arestat-o sub acuzația de infanticid, pe baza mandatului emis de procuror, informează Il Mattino.

Conform informațiilor reconstituite de către investigatori, se pare că îngrijitoarea ar fi luat mai multe comprimate dintr-un medicament normal folosit ca antiinflamator.

Cu toate acestea, acest medicament are, printre efectele sale secundare, și acțiunea de a induce avortul.

Aceasta pare să fie cauza pierderii sarcinii și a expulzării fătului în jurul celei de-a 20-a săptămâni.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După incident, femeia, într-o stare de confuzie avansată și aproape leșinată, a fost preluată de echipajul de urgență 118, chiar de lângă locuința în care a avortat.

A fost transportată la spitalul din Aversa, unde a rămas sub supraveghere medicală până în prezent.

Anchetatorii, sub îndrumarea Procuraturii, s-au concentrat imediat asupra acestei situații. Dovezile lor au fost susținute ulterior de o inspecție a locuinței femeii în căutarea de urme biologice și de analiza unor mesaje din aplicația WhatsApp care i-au fost prezentate inculpatei în timpul interogatoriului.

Concluziile preliminare indică faptul că medicamentul ar fi fost luat de femeie cu intenția clară de a întrerupe sarcina.

Ancheta continuă, având ca scop nu numai elucidarea tuturor detaliilor, ci și identificarea tatălui fătului.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, se fac verificări pentru a se stabili dacă femeia a primit ajutor de la cineva în acest proces.

În Italia, avortul a fost legalizat în 1978 prin Legea nr. 194

Această lege permite femeilor să întrerupă sarcina din motive de sănătate, economice, sociale sau personale în primele 90 de zile (aproximativ 3 luni) de sarcină.

După această perioadă, avortul este permis numai dacă sarcina reprezintă un pericol grav pentru sănătatea fizică sau psihică a femeii sau dacă există anomalii ale fătului care pun în pericol viața sau sănătatea acestuia.

- Continuarea după publicitate -

Dacă avortul este solicitat pentru motive medicale după primele 90 de zile, acesta trebuie efectuat într-un spital și aprobarea a doi medici este necesară pentru a confirma motivele medicale.

Este important de menționat că în Italia, medicii au dreptul la obiecție de conștiință, ceea ce înseamnă că pot refuza să efectueze un avort dacă acesta contravine convingerilor lor personale.

Totuși, spitalele au obligația să asigure femeilor accesul la avort în conformitate cu legea, chiar și în prezența obiecțiilor de conștiință.

Orice avort care nu se încadrează în aceste condiții este ilegal în Italia și poate fi pedepsit cu sancțiuni penale, atât pentru femeie, cât și pentru medicul care îl efectuează.