Au lucrat 16 ani în Italia pentru a-și construi o casă în România, dar au pierdut totul: „Părinții au refuzat să semneze actele”

O româncă stabilită în Italia a povestit, în cadrul emisiunii Acces Direct, cum anii de muncă grea alături de soțul ei s-au transformat într-o dezamăgire dureroasă, după ce au fost trădați de propria familie.

img (52)
Mirela Vaida, prezentatoarea de la Acces Direct și Mihaela

Mihaela și soțul său au petrecut 16 ani lucrând în Italia, motivați de promisiunile socrilor care i-au încurajat să construiască o casă pe terenul lor din România. Cei doi au investit aproximativ 235.000 de euro, bani strânși exclusiv din munca depusă peste hotare, sperând că locuința le va asigura un viitor liniștit.

Lucrurile au luat însă o turnură neașteptată când socrii au refuzat să le transfere dreptul de proprietate asupra casei, încălcând înțelegerea inițială. Confruntați cu această decizie, Mihaela și soțul ei au fost nevoiți să se mute într-o garsonieră cu chirie.

„Acum locuiesc cu chirie într-o garsonieră. Am muncit în Italia timp de 16 ani pentru o casă construită pe terenul socrilor, care ne-au spus să plecăm la muncă și că ei ne vor crește copilul. Nu au mai vrut să semneze actele și au zis că nu ne mai dau nimic. Toți banii îi trimiteam”, a declarat Mihaela la Acces Direct.

Situația s-a agravat în momentul în care femeia a fost agresată fizic și verbal de socrul ei. În urma incidentului, a obținut un ordin de protecție, dar valabilitatea acestuia a fost de doar 24 de ore.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă casa pierdută, familia a fost lipsită și de un autoturism cumpărat în Italia în 2007, printr-un credit de 15.000 de euro. Socrul s-a oferit să ducă mașina în România pentru a o înmatricula, însă nu a mai trecut-o niciodată pe numele lor.

„Mașina a fost luată în Italia, în rate, de mine și de soțul meu, cu un credit de 15.000 de euro. Am cumpărat-o în iunie 2007, iar la sfârșitul lui noiembrie, tot în 2007, socrul meu a venit în Italia și a spus că o va înscrie în România, pentru că era taxa aceea de 2.000 de euro. Nu a mai vrut să o înscrie pe numele nostru, iar ca să putem circula cu ea, ne făcea în fiecare an un contract valabil doar un an”, a mai spus Mihaela.

După numeroase conflicte, femeia a reușit, într-un final, să obțină o apartamentare în vila construită, unde și-a amenajat un salon. Totuși, drumul până acolo a fost presărat cu umilințe, eforturi și tensiuni familiale adânci.

Povestea Mihaelei scoate la iveală drama multor români care, în ciuda muncii istovitoare în străinătate, se lovesc de bariere neașteptate chiar din partea celor apropiați, iar visul de a se întoarce acasă se transformă într-o luptă pentru dreptate.

- Mai multe după publicitate -