Româncă din Marea Britanie înjunghiată de 29 de ori de soțul albanez. A supraviețuit ca prin minune

- Conținut sponsorizat -

Zef Gjoni, un bărbat de naționalitate albaneză în vârstă de 28 de ani, și-a înjunghiat soția de naționalitate română de 29 de ori în casa lor din Croydon (Londra) și a înăbușit-o cu o plapumă în aprilie 2020. Bărbatul nu a reacţionat deloc după sentința  pe care a primit-o vineri, 10 iunie, la Tribunalul Croydon, respectiv o pedeapsă de 19 ani, cu posibilitate de prelungire până la 24 de ani, pentru tentativa de omor asupra soţiei sale, Denisa Fuli, care a supraviețuit ca prin minune.

Fapta s-a petrecut în primele ore ale zilei de 1 aprilie 2020, informează UKNIP 247, în a doua săptămână a primului „lockdown” din Londra datorat pandemiei. Gjoni și-a atacat soția și a înjunghiat-o pe tot corpul, provocându-i cel puțin 17 răni care i-au pus viața în pericol. I-a atins chiar și un plămân, care ar fi sângerat în jurul inimii victimei.

Procurorul Alexander Abgam a povestit instanței cum Gjoni și-a atacat soția în casa lor situată pe Parchmore Road din Thornton Heath, Croydon. Cei doi aveau o relație din 2018 și erau căsătoriți din 2019. Ulterior, bărbatul a sunat în cele din urmă la 999 și i-a spus operatorului că el și soția lui s-au certat și că aceasta s-a înjunghiat singură în baie. Dar nu a fost deloc așa.

Procurorul a descris cum, în seara anterioară faptei, pe 31 martie 2020, Gjoni încuiase ușa și, când soția sa a încercat să ia puțin aer curat, a împins-o de lângă ușă și i-a interzis să iasă din casă sau să sune pe cineva. Gjoni i-ar fi spus atunci soției sale, care are o fiică minoră în România, că „în seara asta vei muri, iar el va merge la închisoare sau va muri”, iar ea l-a întrebat dacă nu cumva a înnebunit.

Procurorul a continuat descrierea și a spus cum mai târziu, în acea noapte, după ce cuplul s-a culcat, soția s-a trezit și a descoperit că Gjoni a legat-o cu cureaua lui de la pantaloni și i-a spus că vrea să o bată, înainte de a-i repeta avertismentul că „unul dintre ei va muri în acea noapte”.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În jurul orei 4:00 dimineața, pe 1 aprilie 2020, după ce a dezlegat-o și a lăsat-o să meargă la baie, Gjoni și-a forțat soția să deschidă ușa băii, unde aceasta a încercat să se ascundă de el, spunându-i că nu mai are șanse să trăiască.

Procurorul Abgam a descris modul în care Gjoni a înjunghiat-o în mod repetat pe soția sa cu două cuțite din bucătărie, ținând unul în fiecare mână. Apoi a sufocat-o cu o pilotă pe care o trăgea înapoi pentru a o întreba: „Nu ai murit încă?” După ce atacul bărbatului s-a terminat, Gjoni a încercat să o determine pe româncă să țină cuțitele, dar ea „nu mai avea puterea să le țină”, și l-a rugat pe soțul ei să cheme o ambulanță.

Instanța a aflat și cum, atunci când Gjoni a sunat la 999, acesta i-a spus operatorului „că s-au certat și că ea s-a înjunghiat în inimă de două-trei ori”. Deși Gjoni și-a păstrat mărturia dată în declarația sa de poliție, în timpul procesului, un expert medical le-a spus juraților că soția sa nu ar fi putut să-și provoace singură rănile, deoarece unele dintre ele au fost în spatele femeii, unde nu avea cum să ajungă.

Avocatul apărării, Yogain Chandarana, a susținut că nu a avut capacitatea de a testa dovezile victimei cu privire la incidentele care au dus la înjunghiere, inclusiv faptul că a fost legată cu cureaua, deoarece ea a refuzat să se prezinte în instanță pentru o parte a procesului, din cauza faptului că „a fost prea mult” pentru ea.

„Această instanță nu a avut ocazia să-i evalueze mărturia în întregime”, a explicat domnul Chandarana, care l-a îndemnat pe judecătorul Daniel Flahive, să fie „prudent” în ciuda detaliilor acuzării, pe care apărarea nu a putut să le conteste. Avocatul apărării l-a descris pe Gjoni drept „un om cu un caracter bun anterior, un individ harnic, care nu a arătat nici măcar cel mai mic indiciu de acest tip de problemă, înainte”.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a adăugat că „nu există nicio dovadă a vreunui argument sau probleme între ei doi înainte de fapta respectivă” și l-a îndemnat pe judecătorul Flahive să ia în considerare modul în care presiunea „lockdown”-ului și incapacitatea cuplului de a călători în țările lor de origine nu ar putea scuza, dar ar putea ajuta la explicarea izbucnirii violenței domestice a lui Gjoni.

La pronunțarea sentinței, judecătorul Flahive a precizat că a ținut cont de absența anterioară a condamnărilor penale a lui Gjoni, precum și de faptul că a sunat în cele din urmă la 999, dar și de „stresul” permanent al soției sale, după ce a fost atacată în propria ei casă de bărbatul pe care îl iubea.

Judecătorul a explicat modul în care pedeapsa integrală a lui Gjoni ar fi prelungită de la 19 la 24 de ani, din cauza pericolului pe care acesta îl reprezintă pentru public. „Prezintă un risc semnificativ de a provoca un prejudiciu grav altora, în special celor cu care este într-o relație intimă, mai ales în momente de stres”, a subliniat judecătorul Flahive.

De asemenea, Thea Viney de la CPS (Serviciul Procuraturii Coroanei), a declarat: „Acesta a fost un atac violent și fără sens în interiorul unui cămin conjugal. Cazul de urmărire penală a inclus dovezi medicale și declarații ale victimei care a trebuit să petreacă două săptămâni în spital, recuperându-se după rănile suferite.

- Continuarea după publicitate -

„CPS este absolut hotărât să asigure justiția victimelor abuzului domestic și va urmări întotdeauna aceste cazuri în cazul în care există dovezi pentru a face acest lucru”, a concluzionat Viney.