Trei români vindeau în Italia mașini uzate cu kilometrajul dat înapoi. Anchetați de Garda Financiară

- Conținut sponsorizat -

Trei bărbați de naționalitate română au fost denunțați de Garda Financiară din Ascoli (Marche) sub acuzația că ar fi falsificat kilometrajele de la bordul unor mașini second-hand puse la vânzare într-un restaurant din zona Piceno.

Fenomenul a fost descoperit de Comandamentul Provincial al Gărzii Financiare din Ascoli Piceno, informează agenția de presă ANSA, care a colectat dovezi semnificative pentru a denunţa persoanele implicate în revănzarea de mașini second-hand cu kilometrajul dat înapoi, astfel încăt să le sporească valoarea comercială și să le facă mai atractive pentru ochii cumpărătorilor.

Activitatea de anchetă desfășurată de agenții Gărzii Financiare și coordonată de Parchetul din Ascoli, a condus la plăngerea pentru înșelăciune și fraudă comercială împotriva a trei cetăţeni români conectați prin legături de familie. Aceștia se ocupau, în zona Piceno, de revănzarea mașinilor second-hand cărora, metodic, le manipulau kilometrajele, reducănd astfel numărul de kilometri parcurși.

Maşinile acestora au fost „întinerite” în cel mai bun caz cu căteva zeci de mii de kilometri, uneori chiar şi cu jumătate din distanța totală parcursă și, în cel mai rău caz, cu peste 200.000 km transformând adevărate rable, periculoase pentru siguranţa pasagerilor şi pentru traficul rutier propriu-zis, în vehicule cu motoare aproape noi.

În plus, mașinilor le-a fost făcută publicitate prin reclame pe site-urile de specialitate, de la care au primit o mai bună evaluare, garantată de kilometrajul redus al autovehiculelor, reuşind să obţină un avantaj economic necuvenit din vănzare, în detrimentul clienţilor înşelaţi.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru orice client aflat în căutarea unui autoturism second-hand, kilometrii parcurși reprezintă fără îndoială factorul decisiv pentru achiziție, deoarece indică măsura gradului de uzură a vehiculului și sunt esențiali în abordarea potențialelor costuri de întreținere.

Pentru a câștiga definitiv încrederea clienţilor, toate maşinile au fost puse în vănzare doar după ce au efectuat o nouă revizie, indiferent de data ultimei revizii menționate în certificatul de înmatriculare, ca un element suplimentar de garanţie a kilometrilor parcurşi de acestea.

Recalibrările kilometrajelor erau efectuate deopotrivă, atăt pe maşinile vechi cu kilometraj analog cu tambur, cât şi pe cele moderne dotate cu kilometraj digital, fiind capabile să inducă în eroare chiar şi pe cei mai pretenţioși clienţi.

Ca urmare a acestei înșelătorii, s-au efectuat controale fiscale direcţionate faţă de totalul evaziunilor fiscale şi s-au recuperat în vederea impozitării peste 719 mii euro, în scopul plății taxelor și impozitelor directe nedeclarate organelor fiscale, anume un TVA datorat de 182 mii euro și un venit impozabil de peste 625 mii euro.

Tocmai prin acest tip de agresiune împotriva tuturor formelor de infracționalitate, Garda Financiară italiană restabileşte competitivitatea şi legalitatea pieţei, astfel încât să alimenteze investiţiile şi dezvoltarea antreprenorială şi economică legală.

- Mai multe după publicitate -