Români printre victimele avionului prăbușit în Italia. Omul de afaceri Dan Petrescu pilota aeronava

- Conținut sponsorizat -

UPDATE: A fost găsită cutia neagră a aparatului, anunță Corriere della Sera. „Am strâns câteva videoclipuri care arată, în parte, momentul prăbușirii. A avut loc o explozie după impactul avionului cu acoperișul clădirii. Cutia neagră a fost recuperată”, a declarat procurorul adjunct Tiziana Siciliano, care a ajuns la locul accidentului pentru a face primele cercetări în vederea anchetei, pentru a stabili cauzele accidentului.

Avionul prăbușit duminică, 3 octombrie, la San Donato Milanese (Milano), era pilotat de un român în vârstă de 68 de ani. Aeronava, un Pilatus PC-12 înmatriculată în România, a decolat de la Milano Linate și se îndrepta spre Olbia.

În urma accidentului, toate cele opt persoane prezente la bordul aeronavei au decedat, iar publicația Aleph News precizează că în avion se aflau persoane de naționalitate română.

Omul de afaceri Dan Petrescu pilota avionul prăbușit astăzi, la ora 13.15, peste o clădire goală, în curs de renovare, în apropierea stației de metrou San Donato Milanese, între via Marignano și via 8 octombrie 2001.

Alături de el se afla soția, Regina Dorotea Petrescu Balzat, 65 anni și fiul lor în vârstă de 30 de ani, pe nume Dan Ștefan Petrescu.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La bord se mai afla prietenul italian al lui Dan Petrescu, Filippo Nascimbene (33 de ani), soția acestuia, Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, 34 de ani, născută în Franța, și fiul lor, Raphael, de numai 1 anișor. De asemenea, alături de ei se afla mama soției italianului, Miruna Anca Wanda Lozinschi, 65 de ani, de origine română, dar cu cetățenie franceză.

A opta victimă este Julien Brossard, în vârstă de 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu.

Miliardarul Dan Petrescu și fiul său, care era născut la München, în Germania, aveau dublă cetățenie, română și germană, iar soția omului de afaceri era născută în România, dar avea cetățenia franceză.

Petrescu deținea afaceri în special în domeniul imobiliar. Partener al lui Ion Tiriac, activele sale sunt estimate la aproximativ 3 miliarde de euro, ceea ce îl făcea unul dintre cei mai bogați oameni din România, unde s-a întors după Revoluția din 1989, după ce a petrecut mai mulți ani în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu.

Avionul fusese achiziționat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

- Continuarea după publicitate -
Avionul, înainte de accidentul fatal

La fața locului numeroase echipaje de pompieri, 118, polițiști și carabinieri. Salvatorii au descris imagini îngrozitoare de pe locul dezastrului.

Martorii spun că avionul avea motorul în flăcări înainte să se prăbușească.

Coincidența sumbră este că în 8 octombrie 2001 s-a produs cel mai tragic accident aeronautic din istoria Italiei. Au murit atunci 118 persoane după ce s-au ciocnit un avion Boeing și un Cessna pe aeroportul din Milano, Linate.