Tatăl adolescentului de 17 ani din Italia care a ucis o româncă: „E bun ca pâinea caldă, nu cred că a făcut el asta”

Maria Campai, o femeie româncă de 42 de ani, a fost ucisă cu brutalitate în Italia de un adolescent de origine albaneză în vârstă de 17 ani în garajul locuinței tânărului din Viadana, provincia Mantova.

66f5d2482d5ec
Maria Campai, 42 de ani. Sursă foto: corriere.it.

Crima s-a petrecut în seara zilei de 19 septembrie 2024, după ce cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei platforme online și au decis să se întâlnească.

- Continuarea după publicitate -

Băiatul, care studiază pentru a deveni electrician și practică sporturi de luptă, a convenit cu Maria să se întâlnească într-o zonă retrasă, promițându-i că o va plăti, scrie ziarul Corriere della Sera.

Potrivit sursei citate, Maria, care era mamă a doi copii și era divorțată de soțul ei, a venit la întâlnire cu mașina, fiind însoțită de sora ei, Roxana.

După ce sora ei a lăsat-o la destinație și a văzut-o plecând pe jos cu adolescentul, Maria s-a îndreptat împreună cu tânărul albanez spre casa acestuia din urmă.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În garajul familiei, utilizat ca sală de antrenament personală, cei doi au întreținut un raport intim, urmat de o dispută.

Il luogo del ritrovamento-4
Locul crimei. Sursă foto: today.it.

Potrivit anchetatorilor, băiatul ar fi atacat-o pe femeie, folosind probabil greutăți de la un aparat de fitness, și a ucis-o.

Investigatorii, citați de alte surse din presă, susțin de asemenea că acesta ar fi încercat și să o stranguleze pe femeia româncă.

Corpul neînsuflețit al Mariei a fost găsit abia joi, 26 septembrie, ascuns sub vegetație în grădina unei vile abandonate din apropiere.

Adolescentul albanez a mărturisit parțial crima, descriind cum a mutat trupul victimei din garaj și a încercat, fără succes, să șteargă urmele de sânge.

- Continuarea după publicitate -

Ulterior, el s-a închis în camera sa, comportându-se ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Tatăl tânărului a declarat că nu crede că fiul său a acționat singur și că „dacă este vinovat, va plăti ce trebuie plătit”, dar a sugerat că ar fi putut exista un complice.

1200-20240927-4
Tatăl adolescentului criminal. Sursă foto: video corriere.it.

Poliția investighează în continuare, dar momentan nu există dovezi care să susțină ipoteza unui al doilea suspect.

Cazul a atras atenția autorităților după ce sora Mariei a început să o caute disperată, distribuind afișe cu chipul ei și alertând poliția.

Ea a apelat chiar și la ajutorul renumitei emisiuni televizate „Chi l’ha visto?” de pe canalul italian Rai 3, în speranța că-și va găsi sora în viață.

- Continuarea după publicitate -

Chiar Roxana a fost, în cele din urmă, cea care a reușit să le dea anchetatorilor o pistă pe care să o urmeze după ce l-a văzut pe adolescent în oraș la data de 26 septembrie 2024.

„L-am recunoscut, era acel băiat cu care Maria a plecat în seara aceea, când am condus-o la Viadana”, a explicat sora victimei.

Maria era deja dispărută de șase zile la acea dată, și a fost găsită decedată apoi într-o casă părăsită din apropierea locuinței băiatului.

Tânărul, a cărui familie are origini albaneze, locuiește într-un apartament adiacent casei abandonate unde a fost descoperit cadavrul.

Verificarea telefoanelor și conversațiilor pe internet i-a convins pe anchetatori că el este criminalul, iar adolescentul se află acum în arest preventiv în penitenciarul pentru minori Beccaria din Milano.

El este acuzat de omor premeditat și ascunderea cadavrului. Ancheta continuă pentru a determina dacă tânărul plănuia să ascundă corpul victimei în altă parte.

Tatăl adolescentului a făcut o declarație publică în fața jurnaliștilor, afirmând că băiatul său „nu ar putea face toate acestea singur” și că este „un băiat bun ca pâinea caldă”.

Cu toate acestea, dovezile împotriva tânărului sunt copleșitoare, inclusiv căutările sale pe internet despre „cum să ucizi o persoană cu mâinile goale”.

- Continuarea după publicitate -

Între timp, soțul Mariei, Gabriele Campai, se declară șocat de cele întâmplate.

„Cum aș putea să nu fiu? Maria era mama copiilor mei, Giacomo (23 de ani) și Gabriele (20 de ani). Acum trebuie să mă gândesc la ei, chiar dacă acum amândoi sunt majori”, a declarat el citat de ziarul Il Tirreno.

Bărbatul locuiește în localitatea Campiglia Marittima, provincia Livorno din Toscana, împreună cu cei doi băieți. Ambii lucrează în zonă, unul ca ajutor de bucătar și celălalt ca chelner.

Maria a trăit aproape douăzeci de ani în acea zonă, de când s-a căsătorit cu Gabriele (de la care a preluat numele de familie în mod definitiv, numele ei de fată fiind Gram) și până în momentul în care, între 2017 și 2020, s-a mutat la Parma, la sora ei, în urma separării de soț.

Despre moartea fostei sale soții, bărbatul de 54 de ani, muncitor la Jsw din Piombino, a aflat joi după-amiază.

El a fost anunțat de sora acesteia, Roxana, atunci când au vorbit la telefon: încă de duminică și el știa că femeia dispăruse fără urmă.

Din acest motiv, cerea din Toscana actualizări despre căutările în desfășurare la Viadana, în provincia Mantova, menținând legătura cu fosta cumnată.

- Continuarea după publicitate -

„În 2022 am divorțat formal. Eram deja separați de fapt de câțiva ani și totul s-a desfășurat consensual, atât de mult încât am continuat să păstrăm relații normale, ca oameni civilizați. Mai ales pentru binele copiilor noștri, pe care Maria îi suna des la telefon și în apel video”, a mai precizat Gabriele.

„Ultima dată când am vorbit cu ea? Acum câteva săptămâni, nu-mi amintesc ziua exactă. Am discutat despre lucruri obișnuite, mi-a spus că avea o durere de dinți și trebuia să meargă la dentist. Chestii de zi cu zi. Ceea ce s-a întâmplat ne-a lăsat pe toți fără cuvinte”, a mai adăugat el.

Povestea dintre Maria și Gabriele a început în 1998, când ea era încă foarte tânără.

„Între mine și ea era o diferență de 12 ani. Îmi amintesc că eram în vacanță în România în acea perioadă, ne-am întâlnit în orașul ei natal, la Turda, și ne-am îndrăgostit.

Ne-am văzut un timp la distanță, cu mine mergând să o vizitez de câte ori puteam. Apoi, în 2000, ne-am căsătorit și am venit să locuim la Venturina (cătun din Campiglia Marittima – n.r.)”, a povestit bărbatul italian.

În Toscana, Maria a lucrat mereu ca sezonieră, mai întâi „la câmp, în timpul recoltelor, pentru câteva sezoane.

Apoi a început să lucreze ca femeie de serviciu în diferite reședințe din zonă, conform celor spuse de fostul soț, și chiar în unele stațiuni balneare.

„Am fost împreună aproximativ cincisprezece ani, cu suișuri și coborâșuri, înainte de a decide de comun acord să ne separăm și în cele din urmă să divorțăm.

Dar mereu am avut grijă de copii: nu avea rost să facem ca multe alte cupluri care se ceartă mereu.

Între noi se terminase, dar am rămas întotdeauna cordiali unul cu celălalt. De aceea, când duminică fosta mea cumnată m-a sunat să-mi spună că a dispărut și apoi, joi, că i-au găsit trupul, am fost cu adevărat șocat. A fost o parte din viața mea și pentru copiii noștri va rămâne mereu”, a conchis Gabriele.