Fetiță de 8 ani, moartă după ce s-a simțit rău în timpul zborului cu avionul. Momentan nu se cunoaște cauza decesului

Sydney Weston, o fetiță în vârstă de numai 8 ani din Carl Junction, Missouri, SUA, a decedat joi, 13 iunie 2024, după ce a suferit o urgență medicală în timpul unui zbor al companiei SkyWest către Chicago, au anunțat autoritățile.

8ani020240615
Sydney Weston, 8 ani.

Zborul, care a decolat din Joplin, Missouri, a fost deviat către Peoria, Illinois, unde a aterizat de urgență la Aeroportul Internațional General Wayne A. Downing în jurul orei 07:00 dimineața.

Potrivit Biroului de Medicină Legală din Peoria, „familia fetiței a notificat imediat personalul de zbor despre starea ei, iar aceștia au început rapid să-i acorde primul ajutor. La aterizare în Peoria, ea nu respira și nu avea puls.”

După aterizare, personalul de urgență și forțele de ordine au încercat măsuri de salvare a vieții, însă fetița a fost declarată decedată la un spital local la scurt timp după ora 08:00 dimineața.

SkyWest Airlines a confirmat vineri, 14 iunie, că Sydney Weston se afla la bordul zborului 5121, operat ca United Express, când a început să se simtă rău și zborul a fost deviat către Peoria.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La aterizare, a fost întâmpinată de paramedici pentru a asista un pasager în dificultate medicală. Apreciem eforturile membrilor echipajului nostru care au răspuns rapid pentru a ajuta și a personalului medical care a întâmpinat aeronava”, au declarat reprezentanți companiei aeriene.

Biroul de Medicină Legală din Peoria a menționat că nu există semne de abuz sau neglijență.

Cu toate acestea, autopsia preliminară nu a oferit concluzii definitive, fiind în așteptarea unor studii suplimentare.

„Așteptăm rezultatele histologiei, biopsiilor, culturilor, testelor de hematologie și chimie a sângelui, și toxicologie. Rezultatele acestor teste durează, în general, între patru și șase săptămâni”, a declarat medicul legist.

„Odată ce vom avea rezultatele acestor teste, sperăm să putem oferi o cauză decesului exactă și definitivă pentru această fetiță și să oferim familiei ei câteva răspunsuri,” a adăugat el.

- Mai multe după publicitate -