Badantă din Italia, moștenește 2 milioane de euro de la bătrân. Fiica lui o dă în judecată

Badanta lui Lodovico Geninat, fondatorul imperiului „Vigel” din Italia, lider în producția de mașini-unelte pentru industria auto, a fost achitată definitiv de acuzația de de exploatare a vulnerabilității unei persoane în vârstă, după ce a primit de la asistatul său 2 milioane de euro.

Instanța de apel a menținut decizia inițială din ianuarie 2023, confirmând că nu există fapte penale în acest caz, relatează Corriere della Sera.

- Continuarea după publicitate -

Lodovico Geninat, decedat în 2017 la vârsta de 96 de ani, a lăsat aproape 2 milioane de euro îngrijitoarei sale, sumă ce includea bani și un apartament.

Singura lui fiică, care a intrat la conducerea companiei la vârsta de 21 de ani, a contestat legal această decizie, susținând că tatăl său a fost influențat și manipulat de badantă.

Relația tensionată dintre Lodovico și fiica sa s-a deteriorat începând cu anul 2011 din cauza strategiilor de afaceri diferite, în special extinderea companiei în India și China, acțiuni dezaprobate de fondator.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe fondul acestor tensiuni, Lodovico s-a îndepărtat de familie și s-a apropiat de îngrijitoarea sa, o figură centrală în viața sa personală.

Fiica lui Lodovico a acuzat îngrijitoarea de influențarea necorespunzătoare a tatălui său, susținând că acesta nu era capabil să ia decizii raționale. Cu toate acestea, tribunalul a concluzionat că Lodovico era capabil de a-și înțelege și gestiona deciziile.

Avocatul badantei, Domenico Odetti, a declarat: „Sentința a confirmat că decizia din prima instanță era corectă și echilibrată. Clienta mea și-a îndeplinit întotdeauna sarcinile corect și nu s-a folosit de domnul Lodovico Geninat.”

- Mai multe după publicitate -