Românii nu mai pleacă la muncă în Italia sau Spania. Alte țări în topul preferințelor

- Conținut sponsorizat -

Tot mai puțini români care optează pentru un loc de muncă în străinătate aleg Italia sau Spania, mulți își îndreaptă atenția și pași spre Germania, Franța sau Marea Britanie, informează Adevărul.

Conform statisticilor din luna septembrie, topul preferințelor românilor pentru munca în străinătate a suferit schimbări, Italia și Spania, care până nu de mult timp au fost preferate de români, ajungând pe locurile 10 și 11 în topul accesărilor.

„Luna aceasta, cele mai multe aplicări ale candidaților s-au înregistrat pentru Germania, Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie. Italia și Spania plasându-se abia pe locurile 10 și 11 în topul preferințelor românilor”, a declarat pentru sursa citată Bogdan Badea, director general eJobs.

Există mai multe motive pentru care s-a produs această răsturnare de situație, dar probabil cel mai important ar fi că economiile Italiei și Spaniei au fost cele mai afectate de crizele ultimilor ani și salariile nu reflectă cheltuielile la care sunt supuși cetățenii.

O altă cauză importantă este aceea că s-au înmulțit românii cu calificări profesionale mai ridicate și mai adecvate cererii de forță de muncă din Germania, Franța, Marea Britanie sau alte țări.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Germania și Marea Britanie, țările de unde românii trimit cei mai mulți bani:

Germania și Maria Britanie au fost țările de unde, în 2021, au venit în țară cei mai mulți bani (remiteri) de la românii plecați în străinătate: peste 1,36 și respectiv 1,19 miliarde de euro.

Germania și Maria Britanie au luat astfel locul Italiei și Spaniei, de unde, în 2008 – cel mai rodnic an de la aderarea la UE încoace, românii trimiseseră în țară peste 2,5, respectiv peste 2 miliarde de euro.