Val de solidaritate pentru românca din Italia rămasă pe străzi. Timp de câteva zile, casa ei a fost o bancă într-un parc

- Conținut sponsorizat -

Viorica Boca, o femeie de origine română care trăiește în orașul Scalea, provincia Cosenza din Italia, de mai bine de mulți ani, a devenit un simbol al solidarității și al mobilizării comunității după ce a ajuns să trăiască pe străzi.

viorica_boca_8-jpg
Viorica Boca. Sursă foto: lacnews24.it.

Povestea româncei noastre a fost adusă în atenția publicului printr-un apel lansat pe rețelele de știri, iar în urma acestuia, localnicii au reacționat cu un val de sprijin și ajutor.

Viorica, cunoscută local sub numele de Viola, a venit în Italia în urmă cu mai bine de 15 ani, cu speranța unui loc de muncă și a unei vieți noi, după ce fusese crescută într-un orfelinat din România, unde fusese abandonată de părinți.

Deși începuturile au fost dificile, femeia părea să-și fi regăsit liniștea. Însă, un tragic eveniment familial a zguduit-o, iar, în urma unei serii de ghinioane, Viorica a pierdut totul și a ajuns pe străzi.

De câteva zile, casa ei a fost o simplă bancă de parc. Situația ei a devenit cunoscută după ce a fost prezentată de televiziunea locală LaC News24, iar acest lucru a stârnit o reacție emoționantă din partea comunității din Scalea.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma acestei mobilizări, Viorica a găsit adăpost temporar într-un Bed & Breakfast local, la doar câțiva pași de centrul orașului, oferindu-i-se un loc unde să stea la căldură până la găsirea unei soluții pe termen lung.

De asemenea, cazul său a fost preluat de cooperativa socială „Progetto Germano”, care va încerca să o includă într-un proiect de muncă ce va avea startul la începutul anului viitor.

Fabio Cifuni, președintele cooperativii „Progetto Germano”, a afirmat că va evalua posibilitatea de a o încadra pe Viorica într-un proiect de muncă, subliniind, însă, că situația sa este doar un exemplu al unei probleme mult mai ample.

„Problema nu este doar a Vioricăi, avem multe persoane care au nevoie de o demnitate profesională”, a spus Cifuni.

„Vreau să amintesc că, în ultimii patru ani, acest oraș nu a reușit să creeze nici măcar un loc de muncă. Până recent aveam un proiect de grădinărit social, unde 14 persoane lucrau timp de cinci luni pe an. Nu era mult, dar era un mic ajutor.

- Continuarea după publicitate -

După ce un incendiu a distrus totul, inclusiv echipamentele, grădina a fost închisă. Problema este că suntem incapabili să creăm oportunități într-un oraș cu un potențial extrem de ridicat. Ne lipsește ceva, dar nu am reușit să înțelegem ce”, a încheiat acesta.

Mobilizarea comunității din Scalea pentru Viorica este un exemplu de solidaritate, dar și un semnal al nevoii urgente de soluții pentru cei aflați în dificultate, în special într-o perioadă în care oportunitățile de muncă sunt limitate.

Pe același subiect: