Un român a inventat ArKase, husa care-ți încarcă telefonul mobil ”din mers”.

- Conținut sponsorizat -

Se numește Răzvan Marcel Mărcuș, are 23 de ani și este născut în Brad, județul Hunedoara. A studiat Ingineria Siste­melor Mecatronice la Facultatea de Mecatronică şi Robotică din cadrul Universităţii Tehnice unde a terminat cu media 10 și s-a specializat în echipamente de calcul şi reţele.

Geniul său este deja evident din rezultatele avute la școală dar a fost evidențiat și mai tare în urma ideii care i-a venit drept soluție pentru încărcarea bateriei telefonului mobil ”din mers”.

Ideea a luat naștere pe timpul când făcea naveta de la Luncoiu de Jos, satul părinților săi din Hunedoara, la Cluj, unde făcea facultatea. Cum toate marile idei pornesc de obicei dintr-o limitare, limitarea lui Răzvan în acest caz era că rămânea fără baterie la smartphone, pe toată durata drumului parcurs.

Însă, spre deosebire de oamenii de rând, Răzvan a venit cu o soluție genială la această limitare. A început să-și imagineze, folosind toate cunoștințele sale de inginerie, fizică și cinetică, cum ar putea crea un dispozitiv capabil să transforme mișcarea în energie electrică, care să-i încarce telefonu.

„Călătoream des cu autocarul din Cluj Napoca, unde eram student, până în județul Hunedoara, la părinții mei. În timpul cursei aveam nevoie să îmi folosesc telefonul, să vorbesc cu ai mei, să vorbesc cu colegii sau să mai caut una alta pe internet, dar cum nu puteam sa îl încarc în autocar deseori rămâneam fără baterie. La un moment dat m-am gândit cum aș putea să fac astfel încât să transform mișcarea autobuzului în energie electrică pentru a-mi încărca telefonul. Nu m-am lăsat până nu am reușit și 3 ani mai târziu am terminat primul prototip ArKase”, spune Răzvan citat de site-ul Startup Cafe.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După numai trei ani de zile și multă muncă, dar și multe satisfacții în urma premiilor și sponsorizărilor obținute, Răzvan ținea în mână ArKase, o husă pentru telefoanele mobile care regenerează o parte din energia consumată de utilizatori. Arkase poate încărca bateria telefonului prin regenerarea energiei eliberate de lumină, temperatură, mișcare, sunet sau chiar de semnalul telefonului sau cel de Wi-Fi și promite să funcționeze fără încărcare la priză.

Tentative de a crea un astfel de produs revoluționar au mai făcut și alții, Răzvan nu este primul care s-a gândit la asta, recunoaște chiar el, însă este primul care a dus-o la capăt, între timp pe piață apărând bateriile externe care prelungesc viața bateriei interne a telefonului mobil.

Se estimează că pentru această husă costul de producție va fi în jur de 80-90 de euro iar, odată ieșit pe piață, va costa circa 115 euro, însă procesul de vânzare va fi făcut prin diferiți distribuitori de accesorii pentru smartphone.

Pentru a afla când va ieși acest produs pe piață și de unde-l veți putea cumpăra, sau pentru a rămâne la curent cu noutățile despre ArKase, puteți urmări pagina Facebook dedicată acestui produs și nu numai numită Explore Green Energy.