Un italian și-a făcut operație de mărire a penisului și a rămas impotent pe viață. Despăgubit cu 110.000 de euro

- Conținut sponsorizat -

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Toscana, care a devenit impotent după ce a suferit o operație de mărire a penisului, a fost despăgubit cu suma de 110.000 de euro, după o lungă bătălie juridică, relatează La Repubblica.

Decizia a fost luată de Tribunalul din Pistoia, care a stabilit că medicul chirurg responsabil pentru operație și două unități sanitare private implicat în caz sunt de vină pentru rezultatul nefericit al intervenției.

Pacientul, care suferă acum de „impotență și disfuncție erectilă”, a plătit inițial aproximativ 5.000 de euro pentru operația de mărire a penisului, apoi a început să experimenteze disconfort și probleme care s-au agravat după mai multe „retușuri” chirurgicale.

La o lună după intervenția chirurgicală, bărbatul a început să simtă disconfort, moment în care a început coșmarul său.

Inițial, a suferit două intervenții de lipofilling, adică transferul de grăsime dintr-o parte a corpului în alta, care nu au avut succes.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, au urmat vizite continue pentru că organele genitale nu și-au păstrat forma și volumul așteptat. Experții tehnici au menționat că pentru infiltrări s-ar fi folosit chiar și „silicon interzis din 1993″.

După o nouă propunere a chirurgului de a efectua o altă operație, pacientul a dat în judecată medicul și cele două unități sanitare private unde au avut loc intervențiile.

Chirurgul a respins acuzațiile, susținând că pacientul nu a fost atât de afectat de situație pe cât pretinde, deoarece după operații i-a trimis videoclipuri în care se arăta mulțumit de rezultate.

Cu toate acestea, judecătorul a considerat că satisfacția inițială a pacientului și consimțământul dat nu scuză lipsa de informare cu privire la riscurile intervenției.

Tribunalul a notat, de asemenea, o parțială responsabilitate a pacientului, care și-a făcut  unele injecții acasă, de unul singur, pe care a spus că i le-a prescris medicul. Această „conduită imprudentă” a fost considerată ca fiind cauza a aproximativ 30% din prejudiciul suferit.

- Continuarea după publicitate -

Astfel, suma totală de compensații calculată inițial la 153.000 de euro, a fost redusă la 110.000 de euro, atribuind 60% din vină medicului pentru neglijența sa și restul de 40% împărțit între cele două unități sanitare care au oferit spațiile pentru procedurile efectuate.