Căsătoria dintre o îngrijitoare română din Italia și bătrânul asistat a fost anulată. Pensionarul nu era conștient de ceea ce a făcut

- Conținut sponsorizat -

Tribunalul din Catania a decis în aceste zile anularea căsătoriei dintre un bătrân italian și soția lui româncă. Sentința a fost eliberată în urma unui proces în care s-a dovedit că bătrânul în vârstă de 90 de ani, bolnav de Alzheimer, nu era în deplinătatea capacității facultăților mintale în momentul căsătoriei cu femeia română în vârstă de 49 de ani.

Curtea de Justiție din Catania, cu sentința nr. 3952/2020, din 25 noiembrie 2020, anulează în temeiul art. 120, din Codul civil italian, căsătoria civilă încheiată de domnul V.S.F. cu doamna D.G. În cazul de față, dl. V.S.F., de naționalitate italiană, apărat de avocații Salvatore Torrisi și Antonio Torrisi, la 90 de ani a încheiat o căsătorie civilă cu doamna D.G., de naționalitate română, în vârstă de 49 de ani care lucra pentru el ca îngrijitoare, scrie livesicilia.it.

Femeia română este obligată și la plata cheltuielilor de judecată.

În timpul procesului s-a dovedit că bătrânul italian suferea încă din perioada care a precedat căsătoria de vasculopatie cerebrală cronică, astfel încât comisia medicală pentru evaluarea dizabilității civile a ASL l-a recunoscut 100% invalid și că a fost diagnosticat cu „demență senilă cu tulburări de comportament”.

În temeiul art. 643 din Codul penal, femeia română ar fi abuzat de incapacitatea bătrânului de a înțelege ceea ce se întâmplă și de tulburarea neurocognitivă majoră datorată bolii Alzheimer, pentru a se căsători cu acesta. Prin urmare, căsătoria civilă dintre cei doi miri a fost declarată nulă.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fenomenul extrem de recurent al căsătoriilor încheiate între femei mai tinere cu bărbați extrem de vârstnici, uneori cu probleme de demență, este din ce în ce mai răspândit în Italia datorită avantajelor economice și ereditare, inclusiv pensia de urmaș după moarte a persoanelor în vârstă, menționează sursa citată. Conform Istat, în 10 ani au fost încheiate peste 30.000 de astfel de căsătorii.