O tânără română din Italia s-a stins la 15 ani răpusă de o boală necruțătoare. Aflase de puțin timp că este bolnavă

- Conținut sponsorizat -

O tânără în vârstă de numai 15 ani, de naționalitate română, s-a stins pe un pat de spital la Bologna, în Italia. Doar cu două săptămâni în urmă aflase că suferă de o boală necruțătoare. Familia, colegii, comunitatea întreagă este în stare de șoc.

Martina Andreea Mocean era elevă la liceul Augusto Righi din Cesena și era rezidentă, împreună cu familia ei la Cervia, în provincia Ravenna. Martina a murit de leucemie și aflase că suferă de această boală doar de puțin timp, o boală fără simptome care a lovit-o în mod violent și necruțător, luându-i viața. Câteva zile în urmă apăruseră primele manifestări ale bolii, fata a fost internată de urgență dar, pentru ea, medicii nu au mai putut face mare lucru.

Martina Andreea Mocean lasă în urma sa o mamă și un tată zdrobit de durere și o soră mai mică. „O boală teribilă care nu i-a dat nici o șansă de scăpare”, spune mama fetei în lacrimi. „S-a încercat tot ce s-a putut face… dar a fost inutil”.

Vestea morții tinerei românce internată la spitalul din Bologna a fost dată părinților joi, 17 mai, după doar două săptămâni de când Martina nu mai mergea la școală.

Profesorul Zeita Bell de la Liceul Righi, ieri dimineață a cerut întregii instituții să respecte un minut de reculegere în amintirea „fetei dulci și cu un caracter bun pe care nimeni nu o va uita.”

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Funeraliile Martinei Andreea Mocean au loc astăzi la ora 15:30.

Pe pagina de Facebook a tatălui fetei răpusă de un destin tragic la cei 15 ani ai săi, o prietenă scrie: „Dumnezeu o iubit-o mai mult și a luat-o la ceruri. Suflet nevinovat, dormi în pace!”

Leucemia Mieloidă Cronică (LMC) este o formă rară de cancer și nu prezintă simptome. Poate lua pe nepregătite un om aparent sănătos, dar care nu ştie că în interiorul corpului său se petrec schimbări spectaculoase, care îi pun viaţa în pericol.

În Europa incidenţa este estimată la 10 până la 15 cazuri la 1.000.000 de persoane.

- Mai multe după publicitate -