Spania – bătrânică româncă de 82 de ani obligată de o rețea criminală să cerșească. Apelul FADERE către comunitatea românească

- Conținut sponsorizat -
Florica Turc, 82 de ani.

Federația Asociațiilor de Români din Europa, cunoscută și cu acronimul FADERE, face un apel către comunitatea românească din Italia pentru a găsi o bătrânică româncă în vârstă de 82 de ani care, după ce a fost găsită la cerșit în localitatea Madrid din Spania și interogată de polițiști, a dispărut fără nicio urmă.

„La începutul verii, Florica Curt, în vârstă de 82 de ani a fost adusă la cerșit în Spania de către o pereche de români de origine turcă din zona Constanța. Ea cerșea in zona centrală a Madridului (Plaza del Sol) și dormea în scara unui bloc”, transmite Daniel Tecu președintele FADERE.

O femeie de origine română, care a cunoscut-o pe bătrânică și cunoștea situația acesteia, a anunțat asociația FADERE despre acest caz iar Daniel Tecu a contactat imediat poliția spaniolă și Consulatul României de la Madrid.

Potrivit celor comunicate de președintele asociației, polițiștii spanioli s-au deplasat la fața locului, unde bătrânica româncă obișnuia să stea la cerșit, au legitimat-o, iar a doua zi urma să-i interogheze pe presupușii exploatatori de origine turcă.

Între timp, însă, femeia în vârstă de 82 de ani a dispărut iar poliția spaniolă a dat-o în căutare prin Europol. Asociația FADERE a fost rugată de autoritățile spaniole să mediatizeze cazul, în speranța că bătrâna femeie română va fi găsită.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când rețelele de cerșetori se simt încolțite, conducătorii acestora obișnuiesc să schimbe imediat orașul sau chiar țara pentru a li se pierde urma și a-și putea continua activitatea, se specifică în comunicatul FADERE.

Românii din diaspora se ajută între ei întotdeauna când este nevoie. De fiecare dată când un român moare și familia vrea sa îl repatrieze în țară, românii donează bani și ajută familia. Sunt și ocazii în care unii trec prin boli cumplite și după apelurile făcute pe rețelele de socializare sau prin presă, românii din diaspora se ajută între ei.

Sper ca și de această dată sa ne mobilizăm și să o ajutăm pe această femeie chinuită la o venerabilă vârstă”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.