Sfaturile unui pilot pentru pasageri în timpul zborului cu avionul. „Centura nu e un obiect de tortură”

- Conținut sponsorizat -

Un pilot american din Los Angeles, cu 17 ani de experiență în pilotarea avioanelor a trei companii aeriene diferite și care zboară și în prezent, dezvăluie câteva sfaturi utile pentru ca pasagerii aeronavelor să aibă o călătorie cât mai bună.

După cum relatează foxnews.com, unele persoane care zboară cu avionul se confruntă cu numeroase frustrări și probleme, în special în timpul călătoriilor de primăvară și vară. Sugestiile pilotului ar putea ajuta la călătorii aeriene mai line și mai civilizate pentru orice pasager.

„Accesele de furie din timpul zborului ar putea fi atenuate dacă oamenii ar afla raționamentul din spatele procedurilor”, a explicat pilotul, subliniind că există „atât de multe lucruri pe care pasagerii nu le știu despre operațiunile companiilor aeriene” și care în prezent pot provoca frustrări inutile.

Principalele reguli de etică necesare în timpul zborului

În continuare, vă prezentăm sfaturile înțelepte și de bun simț ale pilotului american:

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Purtarea centurii de siguranță „nu este o formă de tortură”. Despre utilizarea centurilor de siguranță și a spătarului scaunului, pilotul a spus: „Vă rugăm să purtați centura de siguranță și să puneți spătarul în poziție verticală atunci când vi se spune. Aceasta nu este o formă de tortură din partea echipajului de bord”.

Există motive specifice pentru care însoțitorii de bord le spun pasagerilor să poarte centurile de siguranță și să-și regleze spătarele într-o poziție verticală, deoarece acest lucru ajută oamenii să călătorească mai confortabil și în deplină siguranță.

De fapt, scaunul este „proiectat (încărcare multiplă G în diferite direcții, unde G este forța resimțită pe măsură ce un corp accelerează sau decelerează) pentru a vă salva viața în timpul unui eventual accident (dacă este reglat în poziție verticală și centura de siguranță este pusă)”.

În consecință, atunci când însoțitorii de bord le amintesc frecvent pasagerilor să-și pună centurile de siguranță și să regleze scaunele în poziție verticală în diferite momente în timpul zborului – o fac pentru siguranța călătorilor, a precizat pilotul american.

El a adăugat că „oblonul ferestrei trebuie deschis” în momentele cheie ale zborului, respectiv la decolare și aterizare. „În cazul unui accident, puteți determina rapid în ce parte să vă evacuați”, a spus el.

- Continuarea după publicitate -

El a dat exemplu că, în cazul puțin probabil al unui incendiu pe partea dreaptă a aeronavei, să vă evacuați spre stânga. Pasagerii nu vor ști despre un astfel de eveniment dacă țin oblonul lăsat în jos.

„Lăsați șlapii și pijamalele acasă sau împachetați-le și țineți-le în valiză. Gândiți-vă la ținută atunci când zburați”, i-a sfătuit pilotul pe călători.

El a recunoscut că, „șlapii și pijamale ar putea fi mai comode” (ironie la adresa pasagerilor care urcă în avion îmbrăcați parcă pentru plajă, n.red.) dar ce s-ar întâmpla dacă, la un moment dat în călătoria cu avionul, „va trebui să călcați peste resturi ascuțite?”.

În terminal, „dați-vă  deoparte din calea celorlalți dacă, din orice motiv, trebuie să vă opriți din mers în terminal”, a sfătuit pilotul. „Lăsați pasarela principală deschisă pentru persoanele care încearcă să facă legături (între zboruri – n.r.) sau se grăbesc”, a adăugat el.

- Continuarea după publicitate -

Odată ce avionul aterizează la destinație și se oprește iar personalul companiei aeriene v-a dat permisiunea să vă scoateți centura de siguranță, să vă dați jos de pe scaun și să vă ridicați în picioare, pilotul a sugerat că abia atunci se recomandă deschiderea containerelor bagajelor de mână de deasupra capului.

El a menționat că această acțiune „ajută oamenii să-și amintească locația bagajelor și accelerează debarcarea”. El a remarcat: „Vă rog să nu deschideți containerul să vă luați geanta și apoi să-l închideți din nou – văd asta frecvent”.

Despre porțile de la aeroport, pilotul a sugerat că mulți pasageri – odată ce avionul lor aterizează și poarta lor este ocupată, trebuind să aștepte – spun deseori despre o poartă goală din apropiere: „De ce nu putem parca acolo?”

Pilotul a precizat că există „mai multe niveluri de infrastructură cu acea poartă” de care oamenii ar trebui să țină cont. „Dacă operațiunile ne parchează acolo, atunci un alt avion ar trebui să aștepte”, a explicat el.

- Continuarea după publicitate -

„Jos, în terminalul subteran, oamenii încarcă bagaje pentru un alt zbor care pleacă la acea poartă. Dacă ne parchează acolo, va trebui să redirecționeze totul”, a dat el un exemplu.

Pilotul a adăugat: „Poate că aeronava dumneavoastră este prea mare pentru acea poartă (goală). Există o mulțime de motive pentru care un anumit avion ar putea să nu poată folosi o poartă goală”.

„Întotdeauna am crezut că educarea oamenilor ar ajuta la o mai bună înțelegere a procedurilor de zbor”, a conchis pilotul.

Un comentator al unui articol anterior despre etica necesară pasagerilor zborurilor aeriene a împărtășit un sfat suplimentar pasagerilor aeronavelor.

„Fiți politicoși cu toți cei pe care îi întâlniți. Fiți calmi. Îmbrăcați-vă decent. Nu răspundeți personalului companiei aeriene. Stați în liniște și mențineți-vă ocupați”, a adăugat comentatorul.

- Mai multe după publicitate -