Români care vindeau în Italia mașini cu kilometraj fals, aveau averi de peste 4,3 milioane de euro. Autoritățile au sechestrat bunurile

O grupare de nouă cetățeni români, care trăia într-un lux exagerat, a fost deposedată de bunuri în valoare totală de 4,3 milioane de euro, după ce autoritățile italiene au descoperit activități ilicite în spatele opulenței afișate.

Potrivit ziarului Corriere Adriatico, grupul era implicat în fraude legate de vânzarea de mașini cu kilometrajul falsificat și în evitarea plății impozitelor, așa cum s-a aflat în urma anchetei efectuate de carabinierii din Brecce Bianche.

Investigațiile au arătat că cei nouă români, dintre care șase erau stabiliți în Ancona, iar restul în Abruzzo și Veneto, declaraseră venituri foarte mici sau inexistente, deși stilul lor de viață indica altceva.

Printre bunurile confiscate se numără două vile luxoase, una în zona Pinocchio, evaluată la 1,5 milioane de euro, și alta cu vedere la mare în Palombina, estimată la 2 milioane de euro.

În plus, autoritățile au blocat participațiile în opt societăți, trei concesionari auto, 174 de vehicule (inclusiv un Mercedes de peste 100.000 de euro) și diferite conturi bancare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Aceste achiziții de imobile și alte bunuri au fost făcute de persoane aparent fără venituri, dar cu lichidități mari disponibile, ceea ce ne-a condus la concluzia că proveneau din activități ilicite”, au explicat procurorii.

Investigația asupra grupului de români a început în 2019, când doi membri ai bandei au fost arestați pentru vânzarea de mașini folosite, prezentate ca noi, la prețuri mult sub valoarea lor reală, prin falsificarea kilometrajului.

În total, au fost descoperite 253 de astfel de fraude, cu un profit de peste un milion de euro.

Cinci membri ai grupului au fost deja condamnați în primă instanță la pedepse totale de 22 de ani și 5 luni de închisoare pentru asociere în vederea comiterii de infracțiuni și multiple cazuri de fraudă.

Alte investigații sunt încă în desfășurare, unele dintre acestea vizând infracțiuni fiscale cu datorii de peste un milion de euro.

Ancheta a relevat că românii implicau firme fictive în comerțul cu mașini uzate, iar volumul afacerilor nedeclarate a fost estimat la 1,4 milioane de euro.

Astfel, autoritățile au acționat în consecință, impunând confiscarea bunurilor dobândite prin aceste mijloace ilegale.