Românca ucisă în Italia și aruncată într-un râu, omorâtă „din greșeală”. Noua ipoteză a anchetatorilor

- Conținut sponsorizat -

Tragedia care a zguduit comunitatea românească din Italia continuă să fie învăluită în mister. Anica Panfile, o româncă în vârstă de 31 de ani, a fost găsită decedată pe malul râului Piave, la Spresiano (Veneto) pe data de 21 mai, iar circumstanțele morții sale rămân neclare.

Procurorul Marco Martani, împreună cu investigatorii, urmăresc mai multe piste, inclusiv posibilitatea ca Anica să fi fost ucisă accidental în timp ce se certa și s-a luat la bătaie cu cineva.

Anatomopatologul Antonello Cirnelli a cerut pentru a doua oară o amânare înainte de a prezenta raportul final privind autopsia, accentuând astfel complexitatea cazului.

Examinarea post-mortem a dezvăluit că Anica a suferit un traumatism cranian sever, cauzat de un obiect contondent, urmat de asfixiere, așa cum indică microleziunile de pe buze. Practic tânăra româncă, mamă a patru copii, a fost lovită în față cu un obiect și apoi sufocată.

Medicul care a efectuat autopsia va trebui practic să răspundă la întrebarea, cine a ucis-o pe Anica a făcut-o cu intenție sau „din greșeală” în timp ce se certau?

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un aspect intrigant al anchetei este legat de Franco Battaggia, în vârstă de 76 de ani, proprietarul fostului magazin de pește „El Tiburon”, unde Anica a lucrat înainte de a deveni ajutor de bucătar la o casă de bătrâni.

Franco Battaggia, care este singurul suspect în acest caz, a fost ultima persoană cunoscută care a văzut-o pe Anica în viață.

El a recunoscut că a luat-o cu mașina pe Anica din Treviso și s-au deplasat la domiciliul său pentru a-i da un anumit document fiscal, numit în Italia CUD, care rezumă toate veniturile salariale din anul precedent, precum și impozitele reținute la sursă de către angajator, util pentru depunerea declarației anuale de venituri.

Investigațiile au relevat prezența unor urme biologice minuscule, atribuite Anicăi, în locuința lui Battaggia. Procurorul Martani a subliniat dificultatea în identificarea originii acestor urme, datorită cantității reduse și posibilelor încercări de „curățare”.

„Este o cantitate atât de mică de material încât nu este posibil, în acest moment, să-i identificăm originea, adică dacă este vorba de saliva, transpirație, alte fluide corporale sau sânge”, a transmis procurorul Marco Martani.

- Continuarea după publicitate -
1200-2023111095432 (7)
Anica Panfile și casa lui Franco Battaggia

Battaggia a declarat că i-a dat Anicăi 5.000 de euro, jumătate din cei 10.000 de euro pe care femeia i-ar fi cerut pentru a o ajuta cu niște probleme financiare.

Însă, documentele fiscale menționate, telefonul româncei și banii susținuți de Battaggia că i-ar fi dat, nu s-au găsit.