Plecați sau vă întoarceți în Italia? Există anumite reguli pe care trebuie să le respectați

- Conținut sponsorizat -

Ministerul de Externe din Italia pune la dispoziția cetățenilor pe site-ul oficial al instituției, informații în mai multe limbi, printre care și cea română, cu privire la regulile de deplasare din și către Italia în această perioadă.

Redăm mai jos câteva informații utile cetățenilor români care sosesc în Italia și celor care decid să părăsească această țară:

Ce reguli sunt valabile în Italia în perioada 18 mai – 2 iunie pentru deplasările din și către străinătate (inclusiv România)?

  • Deplasările către și din străinătate, continuă să fie permise doar pentru necesități dovedite de muncă, de urgență absolută sau din motive de sănătate;
  • în orice caz rămâne permisă în continuare revenirea la propriul domiciliu, locuință sau reședință;
  • este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere privind motivele călătoriei.

Persoanele care intră sau se întorc în Italia din altă țară trebuie să petreacă o perioadă de 14 zile sub supraveghere sanitară și în autoizolare la propriul domiciliu sau la o altă adresă aleasă de persoana interesată sau, în lipsa acesteia, la o locație hotărâtă de către Protecția Civilă regională.

Am intrat în Italia din străinătate, trebuie să petrec 14 zile în autoizolare acasă?

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În mod normal, da. Până la data de 2 iunie, oricine intră sau se întoarce în Italia din străinătate trebuie să petreacă o perioadă de 14 zile sub supraveghere sanitară și în autoizolare la propriul domiciliu sau la o altă adresă aleasă de persoana interesată sau, în lipsa acesteia, la o locație hotărâtă de către Protecția Civilă regională.

Ce reguli se aplică în Italia începând cu data de 3 iunie pentru deplasările către și din străinătate?

Începând cu data de 3 iunie, deplasările vor fi permise în mod liber, din orice motiv, către și din următoarele state:

  • Statele membre ale Uniunii Europene (în afară de Italia, sunt state membre UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria);
  • Statele Acordului Schengen (statele non-UE părți la Acordul Schengen sunt: ​​Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția);
  • Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord;
  • Andorra, Principatul Monaco;
  • Republica San Marino și Statul Vatican.

De la data de 3 iunie, persoanele care intră sau se întorc în Italia din aceste țări nu vor mai fi supuse supravegherii sanitare și autoizolării de 14 zile.

Cu excepția cazului în care s-au aflat în alte țări în cele 14 zile anterioare intrării în Italia.

- Continuarea după publicitate -

De exemplu, o persoană care intră în Italia din Franța pe 14 iunie va fi supusă autoizolării dacă a intrat în Franța din Statele Unite la 4 iunie, dar nu va fi supusă izolării dacă deplasarea din Statele Unite în Franța a avut loc până la data de 30 mai sau dacă de la data de 31 mai la data de 13 iunie s-a aflat în Germania.

În perioada 3 – 15 iunie, pentru deplasările către și din state diferite decât cele enumerate mai sus, continuă să se aplice aceleași reguli valabile până la data de 2 iunie pentru toate deplasările către și din străinătate.

Sunt cetățean străin și mă aflu în prezent în Italia, mă pot întoarce în țara în care locuiesc?

Da, întoarcerea la propriul domiciliu, reședință sau locuință este întotdeauna permisă. Pentru declarația pe propria răspundere în privința motivelor deplasărilor pe teritoriul național, necesare pentru a ajunge la frontieră, se poate utiliza formularul publicat pe site-ul Ministerului de Interne. Se recomandă să verificați înainte de plecare măsurile prevăzute în țara de destinație pentru împiedicarea răspândirii virusului. De asemenea, este recomandat să contactați ambasada țării dumneavoastră în Italia.