Ora Pământului, 60 de minute pe întuneric pentru a salva planeta

Astăzi, sâmbătă, 30 martie, între orele 20:30 și 21:30, se sărbătorește la nivel mondial Earth Hour (Ora Pământului) – cea mai mare campanie din istorie de conștientizare a problemelor mediului înconjurător cauzate de activitatea umană.

Ora Pământului este o acţiune de mediu iniţiată de World Wide Fund for Nature. Numeroase instituții, dar și întreprinzători privați, participă la această acțiune, când iluminatul va putea fi întrerupt între orele 20:30 şi 21:30.

Oricine poate participa, oriunde în lume. Fie că este vorba despre o piață o casă, o clădire publică, toți ar putea aduce o contribuție mică, simbolică, împotriva schimbărilor climatice.

În Italia, numeroase instituții și-au anunțat aderarea la această inițiativă. Evenimentul central va fi ospitat de orașul Matera, în Basilicata, orașul capitală europeană a culturii în 2019. Își vor stinge luminile Palatul Quirinale, Palazzo Madama, Montecitorio și Castelul Sforzesco, Colosseum, Maschio angioino în Napoli și Mole Antonelliana din Torino, Arena din Verona, sanctuarul Collina degli Angeli din Reggio Calabria, luminile principale din Piazza San Marco din Veneția, Teatrul Massimo din Palermo și multe altele. Peste 400 de primării italiene se vor alătura inițiative, vor fi organizate peste 100 de evenimente pe tot teritoriul Italiei.

Evenimentul Ora Pământului a fost organizat, pentru prima dată, în 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În 2008, Ora Pământului a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproximativ 1 miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, Ora Pământului a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

- Mai multe după publicitate -