A murit Mihai Constantinescu, decesul a fost confirmat de soția lui. Artistul avea 73 de ani

- Conținut sponsorizat -

Îndrăgitul artist Mihai Constantinescu a murit marți, 29 octombrie 2019, la Spitalul Floreasca din București, după șase luni de comă. Decesul cântărețului a fost confirmat și de soția sa, Simona Secrier, scrie presa română.

Mihai Constantinescu se afla internat la Spitalul Floreasca, în stare gravă, din data de 14 mai și în urmă cu câteva săptămâni presa din România anunțase că a murit, dar știrea a fost apoi infirmată de soția sa care declara atunci că artistul pare că stă mai bine chiar. Din păcate, în jurul orei 19:00 din această seară, cântărețul s-a stins din viață pe patul de spital, în ciuda eforturilor de resuscitare făcute, timp de 50 de minute, de către medici.

Pe data de 14 mai din acest an, apreciatul cântăreț a fost găsit în casă în stare de inconștiență, iar soția lui a chemat ambulanța și a fost internat la Floreasca, în București. De atunci, artistul a stat în comă și se afla la Terapie Intensivă, asistat de aparate.

Artistul a suferit două intervenţii la inimă în ultimii ani. Cu 12 ani în urmă i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a fost din nou operat.

Mihai Constantinescu s-a născut la București, în ziua de 4 ianuarie 1946.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform site-ului Wikipedia, artistul român a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa „Păpușa”.

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Mihai Constantinescu a făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single „Iubiți și câinii vagabonzi”. În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare „O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.