Italianul care i-a luat viața româncei Antoneta Bălan, condamnare redusă de la 30 la 18 ani de închisoare

- Conținut sponsorizat -

Curtea de Apel de la Florența a redus de la 30 la 18 ani de închisoare sentința de condamnare a italianului Gaetano Saccone, pentru asasinarea româncei Antoneta Bălan, 42 de ani, pe data de 13 iulie, la Montepulciano (Siena), anunță La Nazione. Saccone a intrat în casa unde fosta sa soție româncă lucra ca îngrijitoare pentru două femei vârstnice și a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie.

Anul trecut, pe 8 martie, 2018, Gaetano Saccone a fost condamnat pentru fapta sa la 30 de ani de închisoare și a fost declarat decăzut din drepturile părintești față de fiul pe care acuzatul îl avea din relația cu Antoneta Bălan. Joi, 14 februarie 2019, Curtea de Apel de la Florența a redus pedeapsa la 18 ani de închisoare, „deoarece a acordat circumstanţe atenuante inculpatului”, declară avocatul apărării, Carmine D’Agostino.

Antoneta Bălan, înjunghiată mortal de Gaetano Saccone la Montepulciană, pe 13 iulie, 2017

Totul s-a întâmplat în noaptea dintre 13 și 14 iulie, într-o casă din Montepulciano, unde Antoneta lucra ca îngrijitoare. Pe 14 iulie ar fi trebuit să se vadă la tribunal cu fostul soț însă ea nu a mai ajuns vie la acea întâlnire. Antoneta Bălan a fost înjunghiată mortal de Gaetano Saccone, muncitor, în vârstă de 55 de ani. Acesta a intrat în apartamentul unde femeia lucra și luând un cuțit din bucătărie a înjughiat-o în mod repetat. A fost transportată la spital dar a murit a doua zi dimineața din cauza rănilor grave suferite.

Cei doi aveau un fiu de 9 ani și chiar dacă relația lor era practic terminată de aproximativ 4 ani de zile, Antoneta întârziase cu actele pentru divorț din cauza amenințărilor repetate ale lui Gaetano care îi spusese că îi va lua copilul dacă face acest pas. În arhiva poliției mai există plângeri ale româncei care l-a acuzat de abuz pe soțul său în anii precedenți. De altfel, conform publicației Corriere Della Sera, bărbatul ar fi dat semne de violență de multe ori, semne care au fost ignorate de autorități.