Italia importă cadre medicale din România, 10 medici specialiști români vor sosi la Treviso

- Conținut sponsorizat -

Zece medici români vor sosi la spitalele din Treviso, în Italia, pentru a substitui lipsa de personal medical din unitățile sanitare ale orașului. Contractul va fi semnat de îndată ce va fi definit acordul cu Universitatea din Timișoara, scrie Il Gazzettino.

În spitalele orașului situat în nordul Italiei lipsesc circa 50 de medici, iar pentru moment zece vor veni din România, după ce au absolvit examenul de specializare. Orașul Timișoara este oraș înfrățit cu Treviso și în ultimii ani s-a deschis o punte directă între România și Italia, scriu jurnaliștii de la sursa citată. Dacă în anii trecuți industria și economia timișoreană se putea lăuda cu atragerea investitorilor italieni care au înființat în orașul de pe Bega mici făbricuțe și activități comerciale, contribuind la bunăstarea localității, de această dată a venit rândul Timișoarei să își aducă aportul la necesitățile orașului italian.

„Am selecționat deja cei 10 medici timișoreni, nu sunt încă toți cei de care avem nevoie, dar acest număr este deocamdată suficient pentru a evita situațiile de urgență” – confirmă Francesco Benazzi, directorul general al Usl Treviso. „În momentul în care vom semna acordul cu Universitatea, vom proceda și la semnarea contractelor de muncă și a cererilor de angajare.”

La fiecare șase ore, un medic pleacă din România

Oficial în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesioanele de la Colegiul Medicilor din România. Numai în 2017 peste 1.300 de medici români au ales să plece să muncească în spitalele din străinătate, mai arată site-ul citat. Dintre aceştia cei mai mulţi au ales Franţa, Marea Britanie, Germania, Irlanda şi Belgia. Şi spitalele din Suedia, Emiratele Arabe, Austria, Italia şi Spania au fost în topul preferinţelor medicilor români în detrimentul celor de la noi din ţară.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

84% dintre medicii români care profesează în străinătate au plecat din cauza dorinței de dezvoltare profesională, 80% – și ca urmare a condițiilor din spitale și clinici, iar 68% având în vedere nivelul salarial, potrivit unui studiu dat publicității de MEDIjobs România.

Totodată, întrebați ce i-ar motiva să se întoarcă, 44% dintre medicii respondenți au spus că și-ar dori să ajute pacienții români, 40% ar vrea un salariu corect în România, 40% și-ar dori să se întoarcă la familie și prieteni, 36% ar veni în țară dacă și-ar găsi un job în linie cu experiența lor profesională, iar 16% și-ar deschide clinică proprie.