Italia: 23 de români denunțați de Garda Finaciară, au încercat să obțină Venitul de Cetățenie în mod ilegal

- Conținut sponsorizat -

Agenții de la Garda Financiară din Italia au denunțat 23 de cetățeni români rezidenți în Lombardia care, în urmă cu câteva zile, s-au prezentat la oficiul poștal din localitatea Occhiobello, provincia Rovigo, și au încercat să obțină cardurile pentru „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie), deși nu avea dreptul la această subvenție. Românii denunțați riscă acum să facă între 2 și 6 ani de închisoare pentru această faptă.

Potrivit publicației locale Rovigo Oggi, cei 23 de români au încercat să înșele funcționarii de la oficiul poștal din satul Santa Maria Maddalena, cara aparține de Occhiobello, arătându-le codul PIN obținut on line de pe site-ul INPS. Angajații oficiului poștal au devenit suspicioși, însă, în legătură cu unele documente deținute de cetățenii români și au alertat Garda Financiară pentru ulterioare verificări.

Ancheta deschisă de instituția menționată mai sus a scos la iveală faptul că niciunul dintre conaționalii noștri nu avea dreptul la Venitul de Cetățenie deoarece erau rezidenți în Italia de mai puțin de 10 ani, cerință obligatorie pentru a obține această subvenție de la statul italian. Potrivit celor relatate de Garda Financiară, codurile fiscale ale celor 23 de români au fost obținute abia în urmă cu câteva luni, toate fiind generate pe teritoriul regiunii Lombardia, unde sunt rezidenți.

Anchetatorii au dispus blocarea operațiunilor de eliberare a cardurilor pentru Venitul de Cetățenie și au pus sub sechestru suma de 2.500 de euro de pe trei dintre aceste carduri care au fost deja emise. Agenții Gărzii Financiară i-au denunțat apoi pe toți cei 23 de cetățeni români pentru fals în declarații (referitor la perioada de timp de când sunt rezidenți în Italia) cu scopul de a înșela statul italian.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform art. 7 din Decretul Legislativ 4/19, cetățenii români denunțați riscă acum o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 6 ani pentru fapta lor, mai precizează sursa citată.