Încă o mare actriță a României a părăsit scena vieții. Cristina Stamate a murit în această dimineață la vârsta de 71 de ani

- Conținut sponsorizat -
Cristina Stamate

După trista veste despre moartea Stelei Popescu, care a venit ca un fulger în urmă cu patru zile, presa românească anunță astăzi moartea unei alte „stele” a scenei românești de teatru și film, Cristina Stamate, care a părăsit această lume la numai 71 de ani.

Născută la 8 septembrie 1946, actrița româncă a murit în jurul orei 7.00 din această dimineață de luni, 27 noiembrie 2017, la Spitalul de Urgență Floreasca din București, relatează site-ul Știrile Pro TV.

„Cu puţin înainte de ora 07.00, în această dimineaţă, a decedat”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Opriţa.

Actrița a fost internată în stare gravă la acest spital în data de 23 noiembrie 2017, chiar în ziua în care a fost anunțată moartea Stelei Popescu, iar medicii spun că îndrăgita actriță, Cristina Stamate, suferea de afecțiuni ale inimii dar și alte afecțiuni.

Actrița Cristina Stamate a suferit trei intervenții chirurgicale în ultimul timp, în urmă cu o lună aceasta suferind un accident vascular, mai scrie sursa citată. Când a fost internată în spital acum câteva zile, actrița era inconștientă, deshidratată și cu hipertensiune, spun medicii.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, ar fi fost operată pe cord deschis în ianuarie 2015, intervenția fiind necesară pentru a înlocui valva mitrală cu o proteză și montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea mușchiului cardiac.

„Avea vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, spunea Stela Popescu despre Cristina Stamate.

Întreaga carieră a regretatei actrițe s-a învârtit în jurul teatrului Constantin Tănase din București, unde a apărut în numeroase spectacole, dintre care amintim unele dintre cele mai renumite: Arca lui Nae și Vasile, Bufonii Regelui, Idolul femeilor, Revista Revistelor și Vara nu-i ca iarna.

Cariera sa s-a extins și în sectorul cinematografic, începând cu 1981 când a apărut în filmul „Grăbește-te încet”, apoi în 1984 apărând în filmul „Secretul lui Bachus”.

Actrița era cunoscută, de asemenea, și pentru volumul publicat în anul 2009 de aceasta cu numele „Femeia Hopa Mitică”, o carte cu frânturi din viața de artist, surprinse în cheie tragi-comică.

- Mai multe după publicitate -