Cultivarea fructelor de pădure în ţara noastră devine o practică des întâlnită în rândul celor care vor fructe sănătoase şi profit de pe urma pasiunii lor. Deși aceste plante se cultivă pe suprafețe restrânse, producătorii pot obține venituri substanțiale și sigure de la un an la altul fiindcă cererea este foarte mare pe piața fructelor, mai ales când acestea sunt „ecologice”. Un exemplu în aceste sens îl reprezintă afacerea lui Virgil Marian Sandu, un român care a muncit 12 ani în Italia, în agricultură, apoi s-a întors acasă și a plantat zmeură, mure și cătină.
A plecat în Italia constrâns de necesitățile pe care mulți români sunt nevoiți să le înfrunte în acești ani, dar Virgil, după 12 ani de muncă printre străini, s-a întors și acum are afacerea lui acasă, într-o comună din județul Iași.
A plantat 2 hectare de zmeură și alte 4 de cătină, iar din luna iunie, de când cultura a început să rodească, nu mai face față comenzilor. Virgil Sandu spune că are o întreagă listă de așteptare pentru clienții care își doresc o caserolă de zmeură. Cererea este mare și pentru că plantația este ecologică, iar prețul decent. Fructele de pădure sunt comandate online și agricultorul livrează săptămânal marfă de aproape 4.000 de lei. El spune că în cursul unei săptămâni livrează „în jur de 400 de kg, am livrat și mai mult, 700 de kg la începutul sezonului.”
„Am făcut analize și sunt zero pesticide. Cine nu vrea să mănânce sănătos?”
„Clienții primesc această caserolă de 500g cu zmeură ecologică. Avem și buletin de analize care atestă că nu folosim pesticide. Și costă 10 lei”, a spus agricultorul celor de la MEDIAFAX.
„Încă puțin și cătinim!”, spune Virgil Sandu pe pagina de Facebook Agrosandufruits.
Agricultorul român și-a numit brandul „Fructele lu’ Sandu” și a investit în afacerea lui 90.000 de euro din care 40.000 sunt din fonduri europene.