Pasqualino Ariganello, 62 de ani, antreprenor din Rosarno, Calabria, considerat apropiat al grupării mafiote ‘ndrangheta, a fost arestat la Alba-Iulia, în România. Bărbatul italian era dispărut de mai bine de 7 ani. Mai bine zis, de când Procuratura din Modena l-a condamnat la mai mult de 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, bancrută frauduloasă și delapidare. Membrii familiei lui Pasqualino Ariganello au pretins mereu că acesta a murit, relatează cn42tv.it.
Autorităţile italiene nu au solicitat părţii române arestarea afaceristului decât în februarie 2018, după mai mulți ani de când italianul era dat în urmărire prin Europol. Marţi, 6 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea la domiciliu a persoanei solicitate.
„Un cetăţean italian, urmărit de autorităţile din Italia, pentru bancrută frauduloasă, a fost depistat de poliţiştii români, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. La data 6 februarie a.c., poliţiştii din Alba Iulia au depistat, pe raza municipiului, un bărbat, de 62 de ani, cetăţean italian, urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de bancrută frauduloasă, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 9 ani, 3 luni şi 29 zile de închisoare. Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ulterior fiind arestat, până la predarea către autorităţile judiciare din Italia”, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.
Italianul locuieşte practic în Alba Iulia de peste 15 ani. Aici a înfiinţat o societate de construcţii, SC Trustul de Construcţii Industriale SRL, care a avut o activitate economică importantă în anii 2000. Italianul mai deţinea la Alba Iulia şi restaurantul Nettuno, folosit de politicienii care administrau oraşul pentru diverse acţiuni mai mult sau mai puţin electorale, susține Adevărul.