Doi români cerșesc în străinătate imitându-l pe Charlie Chaplin. „Avem doi copii, iar în România nu e nimic de muncă”

- Conținut sponsorizat -

Îmbrăcați amândoi în hainele lui Charlot, cel mai faimos personaj interpretat de celebrul actor american Charlie Chaplin în filmul „Vagabondul”, Maria, o româncă de 28 de ani și soțul ei de 30 de ani cerșesc într-un mod absolut original pe străzile orașului Nürnberg din Germania, relatează Bild.

Deghizarea lor este aproape perfectă, asemănarea cu vestitul personaj fiind izbitoare pentru majoritatea participanților la trafic. De exemplu, la semaforul de lângă stația de tramvai Tiergärtnertor (numele unei porți și unei părți a zidului orașului Nürnberg), primul Charlot (Maria) a apăsat butonul pentru pietoni al semaforului și acesta a devenit roșu pentru șoferii care au oprit.

Charlot a coborât apoi și a dansat puțin pe carosabil, și-a învârtit de câteva ori bastonul „din recuzită” și apoi a întins paharul alb ținut în mână celor mai apropiați șoferi care așteptau la semafor. De cealaltă parte a zonei Burgberg (dealul Castelului), un al doilea Charlot (soțul Mariei) avea exact aceeași reprezentație.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, cele două personaje au fost observate și la semafoarele de pe Frankenschnellweg (este numele dat autostrăzii A73 din zona urbană Nürnberg, Fürth și Erlangen), precum și în piața Bilinganlage din orașul Fürth. Deși spectatorii cuplului român au toate motivele să zâmbească, în spatele acestei prestații se ascunde o soartă destul de tristă.

Cei doi conaționali ai noștri sunt părinții a două fete (de 8 și 12 ani) și a unui băiat (de 11 ani), cu care au venit în Germania, deoarece nu și-au găsit un loc de muncă în România. „Pur și simplu nu există nimic de muncă acolo”, explică Maria, justificând motivul pentru care au venit la Nürnberg să cerșească bani.

Cei doi strâng zilnic aproximativ 30 de euro fiecare. Uneori însă poliția îi alungă de la semafor. „Practic, cerșitul nu este interzis. Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau invaliditatea este falsificată. De exemplu, când cineva imită o persoană cu piciorul amputat, dar de fapt are piciorul legat la spate”, explică purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Petzold.

În cazul „familiei Chaplin” se poate chiar presupune o performanță artistică, motiv pentru care astfel de cerșetori tind să nu fie deranjanți pentru ceilalți. Să sperăm că cei doi români nu vor fi observați de vreun turist american. Mai în glumă, mai în serios, pentru celebrul Charlot nu se știe cine poate avea pretenții privind drepturile de autor.