Călătoriți cu avionul? Iată cum puteți să cumpărați cele mai ieftine bilete

- Conținut sponsorizat -

Uneori, biletele de avion la companiile low-cost ajung să aibă acelaşi preţ sau să fie chiar mai scumpe faţă de transportatorii de linie atunci când clienţii nu vor să călătorească doar cu bagajul de mână, ci şi cu bagaj de cală, dar şi să servească masa în avion.

Astfel, companiile low-cost pot avea preţuri şi cu câteva zeci de euro mai mari. Reprezentanţii companiilor aeriene explică faptul că preţul biletelor creşte odată cu epuizarea locurilor cu preţuri reduse, dar sunt influenţate şi de multitudinea serviciilor auxiliare alese de clienţi.

Pentru a vă cumpăra bilete cât mai ieftine de avion trebuie să luați în considerare perioada călătoriei, locaţia, firma de transport cu care intenționați să călătoriți, precum şi multe alte aspecte.

Vă prezentăm mai jos, câteva strategii care v-ar putea ajuta să vă achiziţionați bilete de avion mai ieftine:

  • Fiți flexibili când alegeți data călătoriei:

În momentul în care faceți căutarea pentru biletele de avion, uitați-vă şi la biletele cu 3-4 zile înainte şi după data stabilită inițial. Preţul biletului depinde foarte mult de rută şi de perioadă şi puteți găsi un bilet mai ieftin cu doar câteva zile înainte sau după.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Cumpărați-vă biletul în afara sezonului:

Ca în orice afacere, preţul biletului ţine foarte mult şi de perioadele vacanțelor sezoniere.

Dacă nu sunteți dependent de o dată fixă, atunci ați putea să vizitați o ţară în afara sezonului de vacanță. Biletul avionului este mai ieftin, iar oraşul este mai puţin vizitat, ceea ce vă poate face şederea mai relaxantă.

Tot în această categorie, încercați să vă cumpărați biletul în afara sărbătorilor principale din an. Cu siguranţă, atunci cei mai mulţi oameni vor încerca să ajungă la cei dragi, iar dacă şi dumneavoastră vă enumerați printre ei, încearcați să ajungeți acasă măcar cu 6-7 zile înaintea sărbătorilor.

  • Nu vă cumpărați biletul prea devreme sau prea târziu:

Conform unui studiu realizat din punct de vedere al transportului cu avionul, termenul ideal de a vă cumpăra biletul de avion este de 6-8 săptămâni înainte de data călătoriei.

Un alt studiu realizat de farecomprare.com, joia între orele 15:00 şi 17:00 este cel mai bun moment din săptămână pentru a vă achiziţiona biletul de avion.

- Continuarea după publicitate -
  • Evitați zborurile în weekend:

În weekend costul zborului este mai scump şi mai aglomerat. Ziua cea mai potrivită din punct de vedere cost/aglomeraţie este miercuri. Dacă aveți posibilitatea, încercați să plecați cât mai mult posibil în această zi din săptămână. În schimb, cele mai scumpe bilete le veți găsi în zilele de sâmbătă ale săptămânii.

  • Evitați să alegeți zborurile de dimineaţă:

Cele mai aglomerate şi mai căutate zboruri sunt cele programate dimineaţa. Atunci, mulţi pasageri care călătoresc în interes de afaceri, îşi programează zborul pentru a putea ajunge la o eventuală întâlnire stabilită la prânz.

Dumneavoastră, dacă nu vă grăbiți, alegeți să mergeți cu zborurile programate seara. Sunt mai puţin costisitoare şi mai puțin aglomerate.

Se plătește mai puțin pentru un bilet la orele după-amiezii (între orele 18.00 și miezul nopții), decât în cele ale dimineții (de la miezul nopții la orele 10.00).

- Continuarea după publicitate -
  • Uitați-vă mereu la toate costurile finale ale biletului de zbor:

Unul dintre cele mai folosite trucuri pe care le folosesc companiile de zbor este faptul că nu arată cumpărătorului preţul final al biletului. După cum ştiți, pe lângă un bilet aveți de plătit diferite taxe de aeroport sau pentru bagaje care nu sunt deloc mici.

Multe dintre companiile de zbor au un preţ mic tocmai pentru că nu au incluse şi aceste taxe inițial.

Aveți grijă la acest aspect înainte de achiziţionarea biletului de avion.

  • Atenţie la costurile transportului până la aeroport sau din aeroport:

În unele cazuri, costul unui bilet de zbor dintr-o ţară în alta poate fi identic la mai multe companii de zbor, însă contează mult şi locația aeroportului de destinație.

- Continuarea după publicitate -

Dacă vreți să mergeți în Paris dar aeroportul este la vreo 70 de km de oraş, va trebui să mai dați 20-30 de euro şi pe transportul până în interiorul oraşului. Cost care se adaugă la suma totală a transportului.

Sunt multe companii care prezintă un cost mic de zbor datorită faptului că aeroportul unde se aterizează este la distanţă mare de un oraş important.

Este valabil și pentru aeroporturile din România  (Bucureşti, Cluj, Mureş, Constanţa, Bacău, Suceava, etc). Informați-vă care este aeroportul cel mai apropiat destinației dumneavoastră de zbor și alegeți să vă cumpărați biletul pentru destinația respectivă.

Un alt sfat este legat de tipul aeroportului. Cu cât aeroportul este mai mare cu atât taxele adiacente sunt mai mari.

  • Reducere pentru un grup mai mare de călători:

Multe dintre companiile de zbor oferă reduceri dacă mergeți cu un grup mai mare şi cumpărați mai multe bilete în acelaşi timp. Dacă vă aflați în această situaţie, asigurați-vă că beneficiați de această reducere.

  • Dacă vă aflați într-o perioadă în care căutați diferite curse de avion, vă recomandăm să verificați de pe IP-uri diferite:

Conform unui studiu s-a stabilit că unele companii de zbor îşi cresc costurile dacă verificați acelaşi zbor de mai multe ori de pe acelaşi IP. Este ca şi cum ei îşi dau seama că dumneavostră sunteți interesat de un anumit zbor și fac tot posibilul să vă ia mai mulţi bani pentru bilet la zborul respectiv.

- Continuarea după publicitate -
  • Atunci când găsiți un preţ bun, nu mai stați pe gânduri şi cumpărați-l!

Preţurile se modifică de la zi la zi, chiar de la oră la oră.

Alte articole care v-ar putea interesa: