Cum a murit Ionica Grigoraș, „badanta” româncă din Italia în vârstă de 35 de ani

- Conținut sponsorizat -

Ionica Grigoraș, femeia română originară din județul Vaslui și decedată în Italia, unde lucra ca îngrijitoare, este înmormântată astăzi, 5 iulie, la Viișoara, în satul natal. Doi medici italieni sunt cercetați în legătură cu moartea româncei noastre.

A murit joi, pe 14 iunie, după ce s-a simțit rău pentru două zile

Doi medici sunt cercetați în stare de libertate în urma decesului Ionicăi Grigoraș, medicul de la urgențe care a consultat-o inițial și medicul ei de familie la care femeia s-a adresat a doua zi de dimineață. Răspunsul primit a fost același de la ambii: „Mergi acasă, nu ai nimic grav, ia antibiotice și totul va fi bine!” În decurs de 48 de ore, Ionica s-a stins din viață la vârsta de 35 de ani.

În urma autopsiei trupului neînsuflețit s-a constatat că moartea tinerei românce a survenit în urma acestui diagnostic: „Tromboembolia polmonare massiva”. Așa scrie pe certificatul de deces al Ionicăi, care tradus este „tromboembolism pulmonar masiv”.

Ionica practic a murit sufocată de cheagurile de sânge care i-au blocat vasele pulmonare. S-ar fi putut evita moartea tinerei românce? Medicii care au consultat-o ar fi putut să prevadă că viața femeii era în pericol? Așteptăm răspunsuri la aceste întrebări de la justiția italiană.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că o femeie română în vârstă de 35 de ani s-a stins de la o zi la alta sub ochii medicilor italieni. O mamă care acasă, la Viișoara, i-a lăsat în urma sa pe Georgiana și Andrei, doi copii minori care vor crește doar cu amintirea mamei lor.

Românii din Italia își trimit morții acasă

Impresionantă în acest caz a fost mobilizarea românilor din zona Lecce, care au contribuit în număr mare la repatrierea corpului neînsuflețit al Ionicăi Grigoraș.

Asociația ARI Diaspora prin președinta Ionela Clinci, împreună cu cei de la Casa Funerară Diaconu srl, care s-au ocupat ca Ionica să ajungă la Viișoara unde era așteptată de copii, frați și cumnați, au reușit să strângă banii necesari costurilor de repatriere și mai mult, pentru a da o mână de ajutor familiei la cheltuielile de înmormântare. Încă o dată, românii din Italia au demonstrat că sunt alături de durerea unei familii sărmane din România.

Ionica Grigoraș, decedată în Italia la vârsta de 35 de ani, va fi înmormântată astăzi, 5 iulie, la Viișoara, județul Vaslui. Zeci de români din zona Lecce au contribuit ca românca să poată ajunge și să fie înhumată în pământul natal

Ce este tromboembolismul pulmonar, boala care a cauzat decesul Ionicăi Grigoraș

- Continuarea după publicitate -

Tromboembolismul pulmonar survine, de obicei, pe neaşteptate. Iată care sunt câteva dintre situațiile în care riscăm un tromboembolism pulmonar:

  • imobilizarea la pat din diverse afecţiuni;
  • afecţiunile cardiace propriu-zise;
  • zborurile/călătoriile pe distanţe lungi în poziţie imobilă (efectuarea exerciţiilor recomandate în toate prospectele de zbor nu trebuiesc, prin urmare, trecute cu vederea !);
  • sarcina;
  • tratamentele hormonale (contracepţia cu diverse pilule intra în această categorie iar asocierea fumat plus pilula este extrem de riscantă !);
  • diverse diete de slăbire dar şi obezitatea, deshidratarea, sedentarismul, anomaliile familiale ale coagulării etc.

Doare? Cum se manifestă?

Poate surveni durerea toracică, mai frecvent asociată cu o formă particulară a bolii „infarctului pulmonar”, o adevărată „pneumonie cu cheaguri de sânge”.

De obicei suspiciunea diagnostică este impusă de apariţia unei combinaţii de simptome şi semne: dispnee, sincopă, hemoptizie, tuse, gâfâială (polipnee), tahicardie, anxietate, subfebrilitate mai ales asociate cu edemul, înroşirea sau creşterea sensibilităţii uneia dintre gambe sau a întregului membru inferior ( nota redacţiei – gamba se poate umfla, se înroşeşte şi este dureroasă la atingere). Acestea apar alături de semne cardiace care pot fi identificate la un examen atent.

- Mai multe după publicitate -