Coșmarul unei românce, stabilită în Italia de peste 20 de ani: „Simțeam toată furia lui în zgomotul pe care îl făcea”

- Conținut sponsorizat -

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani și rezidentă de mai bine de două deceii în localitatea italiană Foggia, provincia cu același nume din Puglia, a reușit să scape de abuzurile continue suferite timp de aproape 20 de ani din partea concubinului ei.

Cu sprijinul unei prietene și al centrului anti-violență „Carmela Morlino” din localitatea menționată mai sus, numit astfel în memoria unei victime a violenței domestice, conaționala noastră a găsit forța de a-și denunța agresorul.

„Simțeam toată furia lui în zgomotul pe care îl făcea aruncând cu ușile și spărgând tot ce găsea în casă”, a povestit femeia pentru agenția italiană de presă ANSA, adăugând că situația s-a agravat după nașterea fiului lor.

În relatarea sa, victima a subliniat că a lucrat mereu pentru a putea supraviețui singură, îngrijindu-se de ea și de fiul său. Partenerul ei, care era pasionat de consmarea alcoolului, credea că poate rezolva orice problemă prin băutură și cu prietenii săi.

Punctul de cotitură a venit abia în urmă cu doi ani însă, când fiul său, acum adolescent, i-a cerut iertare pentru că a stat într-o relație abuzivă pentru el.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„«Iartă-mă mamă, pentru că știu că ai rămas cu un bărbat atât de violent doar pentru mine, ca să cresc totuși cu un tată». Aceste cuvinte au fost un semnal de alarmă, dar și un punct de cotitură”, a explicat ea.

Fiul ei a fost nevoit să intervină de mai multe ori pentru a o apăra de violențele tatălui. După ce a depus plângere împotriva partenerului, Maria a primit amenințări, inclusiv cu moartea, și insulte din partea lui, până când autoritățile au emis un ordin de restricție împotriva acestuia.

Femeia româncă îndeamnă acum alte femei care trec prin situații similare să aibă curajul de a denunța abuzurile.

Daniela Gentile, avocatul de la centrul anti-violență care a asistat-o pe Maria de la început, accentuează importanța prevenirii acestor cazuri încă din școala primară.

„Este esențial să lucrăm pentru o educație corectă și adecvată încă de la o vârstă fragedă”, a declarat avocata.

- Continuarea după publicitate -