Cătălina Curceanu, o stea în universul comunității românești din Italia

- Conținut sponsorizat -

Un proiect inedit a fost demarat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și dedicat Centenarului Marii Uniri. Intitulat sugestiv, „100 pentru Centenar”, proiectul şi-a propus promovarea imaginii României şi creşterea vizibilităţii, în rândul societăţii gazdă, a membrilor comunităţilor româneşti din străinătate care s-au remarcat în diverse domenii.

„100 pentru Centenar” este un proiect prin care vor fi premiaţi 10 români din: Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Israel, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii.

În Italia, cercetătoarea Cătălina Oana Curceanu, originară din Sfântu Gheorghe, este printre cei 10 români premiați de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru activitatea desfășurată în domeniul științific, academic, cultural și social.

„Țara mea de origine nu numai că nu m-a uitat” spune Cătălina Curceanu pentru frascatiscienza.it, „dar se mândrește cu mine și asta mă face foarte fericită! Mă face să mă gândesc și la importanța oportunităților, cum ar fi cea pe care am avut-o eu aici, în Italia.”

Cătălina Curceanu este prim-cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia).

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Cătălina Oana Curceanu, originară din Sfântul Gheorghe, este prim-cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia).

Cariera în cercetare a Cătălinei Curceanu este una pe cât de interesantă, pe atât de impresionantă. Cu toate că își petrece mare parte din timp călătorind în toate colțurile lumii, din Italia, în Australia, în România, în Japonia și așa mai departe, aceasta desfășoară și experimente de fizică nucleară la acceleratorul DAFNE, dar nu numai, și în același timp scrie pentru numeroase publicații din țară și străinătate.

În luna martie a anului trecut, numele dr. Cătălina Curceanu s-a aflat în lista celor mai buni cercetători ai momentului, întocmită de Universitatea Wollongong din Australia, distinşi de aceasta cu Visiting International Scholar Awards (VISAs), scrie covasnamedia.ro. Premiul ajunge în fiecare an doar la nouă specialişti în diverse domenii din toată lumea, de la paleontologie, la psihologie şi ştiinţe sociale, Cătălina Curceanu fiind singura selectată pentru a reprezenta ramura fizicii.