Cât de atrăgătoare este Italia pentru forța de muncă străină? Cele mai atractive țări din lume pentru oamenii care vor să muncească în străinătate

- Conținut sponsorizat -

O nouă cercetare, desfășurată în peste 180 de țări și implicând 150.000 de persoane, dezvăluie o schimbare semnificativă în preferințele de mobilitate a forței globale de muncă.

Potrivit celei de-a patra ediții a Global Talent Survey, realizată de Boston Consulting Group în colaborare cu The Network și The Stepstone Group, mai mult de jumătate dintre profesioniști (63%) își doresc să se mute în alte țări, iar aproape un sfert (23%) caută activ oportunități de muncă în alte țări.

Studiul evidențiază o tendință de scădere în ceea ce privește dorința de a emigra, față de cifrele înregistrate în 2018 și 2020, dar subliniază totodată importanța crescândă a muncii la distanță și a evoluției tehnologice în decizia oamenilor de a căuta activ oportunități de angajare în alte țări.

Care sunt țările preferate pentru muncă?

Dintre țările considerate destinații atractive, Australia se află în frunte, urmată de Statele Unite, Canada și Regatul Unit.

Aceste date subliniază dominanța continuă a țărilor vorbitoare de limba engleză și a economiilor puternice în atracția exercitată asupra forței de muncă globale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Matteo Radice, Director și Partener al Boston Consulting Group, a explicat:

„Motivațiile care îi determină pe lucrători să se mute în altă țară includ două aspecte importante: calitatea vieții și calitatea oportunităților de muncă. Aceasta din urmă trebuie înțeleasă într-un sens mai larg decât simplul salariu.

Aspectele precum posibilitatea de creștere profesională și învățarea continuă sunt din ce în ce mai relevante în deciziile lucrătorilor.”

Cât de atractivă este Italia pentru muncitorii din alte țări?

La nivel global, Italia ocupă locul 12 în atracția totală pentru muncă, pierzând un loc față de 2020.

Peninsula este considerată atractivă pentru profesioniștii din Argentina, Egipt, Maroc, România și Tunisia.

- Continuarea după publicitate -

Principalele motive invocate pentru alegerea Italiei sunt calitatea vieții, oportunitățile de angajare și cultura inclusivă.

Tendințe în Italia

În Italia, procentul persoanelor care caută activ oportunități de muncă în străinătate a scăzut semnificativ, ajungând la 15%, comparativ cu 57% în 2020. Totuși, printre tineri, acest procent crește la 20%, iar pentru cei cu educație superioară, la 24%.

Topul orașelor atractive

Londra rămâne pe primul loc, urmată de Amsterdam, Dubai și Abu Dhabi. Printre orașele care intră în top 30 se numără și Bangkok, Chicago și Atena, în timp ce New York urcă trei poziții.

Din nefericire, niciun oraș italian nu se numără printre primele 30 cele mai atractive din lume pentru forța de muncă.

- Continuarea după publicitate -

Concluzii

Cu toate că există o dorință evidentă de mobilitate profesională, există și o nevoie crescută de sprijin concret din partea angajatorilor pentru a facilita această tranziție și pentru a asigura o experiență satisfăcătoare pentru profesioniști.

O înțelegere profundă a acestor dinamici și un angajament activ din partea guvernelor și instituțiilor pot facilita întâlnirea dintre disponibilitatea profesioniștilor de a se deplasa și necesitatea companiilor de a atrage talentele cele mai bune, prin strategii eficiente.

- Mai multe după publicitate -