Birourile ACLI din Florența luate cu asalt de badantele cu dreptul la bonusul de 1000 de euro

- Conținut sponsorizat -

Birourile de intermediere denumite „patronati” ale ACLI (Associazioni Cristiane dei Lavoratori Italiani), din orașul italian Florența, au fost luate cu asalt de îngrijitoarele care au depus cererile pentru bonusul de 1.000 de euro oferit ca subvenție pentru epidemia de Covid-19. „Badantele” românce sunt într-o statistică oferită de ACLI pe locul al patrulea, după cele filipineze, peruance și italiene.

Sute de solicitări pentru bonusul de 1.000 de euro (500 de euro pentru luna aprilie și 500 de euro pentru luna mai) au fost înregistrate în câteva zile la sucursalele ACLI din Florența și provincia cu același nume: „80% dintre acestea provin de la femei cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.

33% dintre solicitanți sunt cetățeni din Filipine, urmați de cetățeni din Peru cu 13%, iar pe locul al treilea cu 12% sunt italienii, urmați îndeaproape de lucrătorii casnici originari din România”, au transmis conform Qui News Firenze, reprezentanții ACLI.

Lucrătorii din sectorul casnic care la data de 23 februarie aveau un contract de muncă de cel puțin 10 ore pe săptămână, nu beneficiau de alt tip de ajutor social și nu locuiau cu angajatorul, au dreptul la un bonus de 1.000 de euro ca subvenție în context Covid-19. Bonusul va fi plătit în două tranșe și nu există un termen limită pentru depunerea cererii.

Totodată, sunt excluși lucrătorii care primesc pensie, cu excepția celei de invaliditate, precum și cei care au alt tip de contract de muncă pe timp nedeterminat.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cererea poate fi depusă atât prin intermediul birourilor CAF/Patronato din zona de rezidență, precum și pe site-ul INPS, care trebuie accesat folosind codul PIN primit la înregistrare. Odată accesată platforma instituției, se poate completa un formular cu datele personale și codul IBAN al contului bancar deținut de lucrător unde urmează să primească banii, dacă cererea sa va fi aprobată. Există posibilitatea de asemenea ca lucrătorul să opteze pentru primirea ajutorului prin intermediul oficiului poștal.

După depunerea cererii, lucrătorul va primi un număr de identificare. Pentru a verifica în ce stadiu se află cererea depusă, poate fi consultată secțiunea „stato di lavorazione della domanda” de pe site-ul INPS.