Rețea de migrație ilegală care recruta badante în Italia, destructurată de Garda de Finanțe

- Conținut sponsorizat -

Garda de Finanțe a descins la o societate din Chianciano Terme, specializată în recrutarea și plasarea de badante la locul de muncă, prin intermediul căreia un grup infracțional acționa pentru a facilita imigrația ilegală. Opt persoane au fost denunțate, dintre care patru de naționalitate italiană. Aproape 350 de străini sunt implicați, a transmis GdF într-un comunicat.

Grupul, format din opt persoane, folosea cetățeni străini din afara Uniunii Europene și impunea migranților ilegali un tarif de până la 4.000 de euro pentru obținerea permisului de ședere. Cei mai mulți dintre ei erau angajați în mod fictiv ca îngrijitori.

Plata impusă migranților varia în funcție de serviciul ilegal oferit: salarii fictive, declarații de ospitalitate sau angajare fictivă, cu scopul de a primi permisul de ședere pe teritoriul Italiei.

Pe 6 martie 2023, peste 100 de militari ai Gărzii de Finanțe au desfășurat o operațiune în mai multe provincii italiene, inclusiv în Siena, Firenze, Arezzo, Mantova, L’Aquila și Viterbo, sub coordonarea procurorului Nicola Marini și a locțiitorului Siro de Flammineis.

Operațiunea a implicat interceptări telefonice și telematice, verificări bancare, investigații în diverse comisariate din Italia și urmărirea suspectului principal și a angajaților săi prin fotografii și video.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta a început în 2021, ca urmare a unor verificări realizate de militarii din Montepulciano, regiunea Valdichiana din Siena, la solicitarea Comandamentului Provinciei Siena.

În mai 2021, societatea avea 103 angajați extracomunitari răspândiți în întreaga Italie, pentru care elibera regulat state de plată, remunerându-i doar pe 14 dintre aceștia. Ancheta a arătat că restul angajaților erau fictivi și primeau ajutor de șomaj sau Venitul de cetățenie. Organizația reținea salariile, toate taxele de asigurări sociale și de asistență socială referitoare la angajați.

Organizația era formată din trei colaboratori, unul cu funcții administrative și celălalt care recruta îngrijitori de naționalitate georgiană, precum și un colaborator care distribuia „badantele” în toată Italia.

De asemenea, au fost identificați doi cetățeni de origine africană care promovau serviciile ilegale furnizate de organizație către conaționalii lor. În total, 347 de îngrijitori au fost angajați de-a lungul timpului, dintre care doar 58 lucrau efectiv.

Organizația acționa și pentru extracomunitarii care locuiesc în Franța și Germania.

- Continuarea după publicitate -

Prin intermediul Interpol, a fost descoperit contactul liderului cu Tunisia, unde plănuia să evadeze a doua zi după executarea ordonanțelor.

În total, opt persoane au fost denunțate, dintre care patru de naționalitate italiană. Trei dintre ele au fost arestate.