Badantă româncă din Italia, păcălită de o falsă avocată. Condamnată la un an de închisoare cu suspendare

- Conținut sponsorizat -

Diletta Chiara Verdini, fiica fostului senator Denis Verdini și sora partenerei lui Matteo Salvini, care a înșelat o femeie româncă dându-se drept avocat, a fost condamnată la un an de închisoare, cu suspendare, în urma acuzațiilor de tentativă de fraudă și fals material.

Diletta Chiara Verdini s-a dat drept avocat pentru o perioadă îndelungată, cu scopul de a înșela clienții și a se face plătită pentru serviciile prestate.

Evenimentele au avut loc în Florența, unde o îngrijitoare româncă i-a căzut victimă, relatează Il Tirreno

Conaționala noastră, care locuiește de 17 ani în Italia, căuta să i se facă dreptate într-un litigiu de muncă împotriva unei familii la care a fost angajată.

Românca s-a adresat numitei Diletta Chiara Verdini, care se dădea drept avocat, pentru a-i apăra drepturile.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Diletta Chiara Verdini a ajuns chiar să falsifice o sentință a Tribunalului Muncii pentru a convinge îngrijitoarea că a câștigat o cauză judiciară și că i se cuvin 3400 de euro despăgubire.

Din nefericire pentru îngrijitoare sentința prezentată pe hârtie cu antetul Tribunalului din Florența era un document fals.

Mai mult, Diletta Verdini a trimis îngrijitoarei emailuri fictive în numele „Departamentului Finanțelor din Ministerul Justiției”, sugerând că plata despăgubirii a fost deja inițiată.

Această înscenare, făcută cu intenția de a câștiga timp și de a obține un comision de câteva sute de euro, a fost descoperită când femeia româncă, neprimind suma de bani promisă, a apelat la avocatul Mattia Alfano.

Alfano, constatând falsitatea documentului, a inițiat proceduri legale împotriva lui Verdini.

- Continuarea după publicitate -

Falsa „avocată” a ales în fața judecătorului procedura numită „patteggiamento”, o procedură juridică specifică sistemului de drept italian, care permite inculpatului să negocieze o pedeapsă redusă cu Procuratura în schimbul unei recunoașteri a vinovăției.

Asta a însemnat evitarea unui proces mai lung și a împiedicat victima să devină parte civilă în cauză, o decizie despre care avocatul Alfano a comentat că, deși legală, în opinia lui nu a fost în favoarea clientei sale.

Cu toate acestea, pentru îngrijitoarea româncă lupta pentru dreptate continuă în sistemul de justiție civilă, unde ea speră să-și vadă drepturile recunoscute și să fie despăgubită pentru frauda suferită.