Badantă din Italia, moștenește 700.000 de euro după moartea bătrânei. „Las tot ce am îngrijitoarei mele”

- Conținut sponsorizat -

Un caz de moștenire din provincia italiană Lucca, regiunea Toscana, a ajuns la un deznodământ neașteptat după zece ani de dispute juridice.

O îngrijitoare a fost declarată în final unica moștenitoare a unei averi de 700.000 de euro, lăsată de o bătrână pe care a îngrijit-o timp de cinci ani, informează Corriere della Sera.

Totul a început în februarie 2014, când bătrâna în vârstă de 78 de ani, fără soț și fără copii, a decedat.

În urma morții sale, a ieșit la iveală un testament olograf (scris de mână), datat 21 decembrie 2013, în care pensionara o desemna pe îngrijitoare ca fiind unica sa moștenitoare.

Bătrâna, care suferea de multiple afecțiuni, inclusiv diabet, probleme cardiace și un cancer uterin, dezvoltase o relație strânsă cu îngrijitoarea, pe care o numea cu afecțiune „la mia bimba” (fetița mea) în testament:

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Las tot ce am îngrijitoarei mele, aceasta este voința mea pentru că ea, fetița mea, a fost cea care a avut grijă de mine de-a lungul anilor”, a scris bătrâna.

Testamentul, care includea o sumă semnificativă de aproximativ 700.000 de euro, a fost contestat imediat de rudele defunctei

Acestea au acuzat-o pe îngrijitoare că a profitat de starea de vulnerabilitate a pensionarei, susținând că testamentul fusese redactat într-o perioadă în care aceasta nu mai era capabilă să discearnă și să înțeleagă ce se întâmplă.

În urma acestor acuzații, îngrijitoarea a fost supusă unui proces penal, dar a fost achitată definitiv, instanța constatând că „fapta nu există”.

Cu toate acestea, disputa asupra moștenirii a continuat în instanța civilă. Rudele au cerut anularea testamentului, argumentând că, în lipsa unui testament valid, legea italiană ar trebui să distribuie averea nepoților și fraților defunctei.

- Continuarea după publicitate -

În final, după ani de procese, Curtea de Apel din Florența a decis în favoarea îngrijitoarei.

Judecătorii au concluzionat că testamentul reflectă voința legitimă a bătrânei, care a dorit să lase întreaga avere îngrijitoarei sale, în semn de recunoștință pentru îngrijirea acordată.

Pe lângă moștenirea de 700.000 de euro, rudele care au contestat testamentul au fost condamnate să plătească și 40.000 de euro cheltuieli de judecată.

Astfel, după un deceniu de lupte juridice, îngrijitoarea și-a dovedit atât nevinovăția, cât și dreptul de a moșteni întreaga avere lăsată de bătrâna pe care a îngrijit-o cu devotament.