O tânără mămică româncă a trăit recent o experiență medicală care a contrazis toate așteptările ei. Dacă în urmă cu nouă ani, prima naștere în Italia a fost învăluită în anxietate și depresie, acum, la al doilea copil, spune că a avut parte de o îngrijire medicală ireproșabilă la Fălticeni, în județul Suceava.
Tina, a născut prin cezariană la Fălticeni și a împărtășit cu publicația Totul despre mame amănuntele experienței sale.
Experiența ei din 2013 în Italia, unde a născut pentru prima dată, a fost marcată de o serie de probleme emoționale.
„După nașterea din Italia, am experimentat frici intense, anxietate și chiar depresie”:
„În 2013, prima mea naștere a fost una naturală și a avut loc în Italia. Dumnezeu mi-a dăruit o fetiță minunată și îi mulțumesc! Cu toate că întotdeauna am spus că pentru ea aș mai trage înzecit durerile nașterii, perioada (târzie chiar) postpartum mi-a implantat niște frici de mamă iar eu, la acea vârstă, de 23 de ani, nici nu știam că există așa ceva. Pare că acelor frici le-a fost frică să mă însoțească singure, așa că le-au invitat și pe doamna Anxietate și madame Depresie.”
Toate aceste frici au revenit atunci când, după nouă ani, a descoperit că este din nou însărcinată.
Dar cu sprijin spiritual și medical, Tina a ales să își înfrunte temerile. „Primul gând a fost să vorbesc cu preotul care mă ajutase anterior. El m-a ascultat și m-a îndrumat.”
La maternitatea din Fălticeni, Tina a fost sub atenta supraveghere a dr. Hristea Răzvan, dar ține să menționeze că toți medicii au avut grijă de ea: „Chiar dacă aveam o serie de complicatii, inclusiv alergii la medicamente, totul a fost gestionat perfect.”
Cu o zi înainte de nașterea programată, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. La 01:20, Tina a simțit primele semne ale travaliului. Cu o mobilizare rapidă, echipa medicală a reușit să facă față situației și, la 02:25, Tina a născut un bebeluș perfect sănătos.
Ea a povestit:
„Cu o zi înainte de data programată pentru cezariană, m-a internat pentru analize și pregătire. Totul a fost bine până când, la ora 01:20, m-au trezit niște dureri, iar când m-am ridicat din pat mi s-a rupt apa. I-am spus asistentei, care m-a conectat imediat la aparatul care monitorizează bătăile inimii copilului și l-a anunțat pe medicul de gardă Grămadă Vlad. Moașa a venit și ea imediat lângă mine.
După control, s-a confirmat că s-au rupt membranele, că am contracții și că a început dilatația. Trebuia să fiu operată imediat, așa că m-au dus în sală, a venit anestezistul și a început să îmi spună ce urmează.
S-au mobilizat cu toții, iar eu nu reușeam să înțeleg cum s-a întâmplat așa rapid, de unde au apărut toți, mai ales că, dintr-o dată, l-am văzut și pe medicul care mă monitorizase și care venise la spital pentru mine, așa cum îmi garantase. Am avut surpriza să constat că se poate mai bine ca în străinătate”, a spus Tina.
„La ora 02:25, imaginea era următoarea: eu eram întinsă, la capul meu era dr. anestezist, care se asigura că știu tot ce trebuie. O asistentă îmi făcea teste alergologice pentru a nu avea vreo reacție la medicamente, iar medicul neonatolog aștepta copilul. În stânga și în dreapta mea, domnii doctori Hristea Răzvan și Grămadă Vlad. La un moment dat, îi văd cum ridică un bebeluș perfect.
La un moment dat, îi văd cum ridică un bebeluș perfect. Nimic nu se compară cu ce am simțit atunci. Este a doua cea mai mare bucurie simțită vreodată”, a mai adăugat femeia.
Tânăra mămică este profund recunoscătoare personalului medical de la Fălticeni:
„După o experiență anterioară în străinătate, eram sceptică în legătură cu spitalele de stat din România. Dar la Fălticeni, profesionalismul și promptitudinea au predominat. Este o dovadă că, uneori, acasă este mai bine decât oriunde.”
Din relatarea Tinei, reiese clar că nu locația, ci calitatea îngrijirii și umanitatea personalului medical fac diferența în cele mai semnificative momente ale vieții noastre.