Într-o lume tot mai interconectată din punct de vedere al comerțului de orice fel, în care hrana obișnuită a oamenilor depinde atât de mult de produsele alimentare de pe rafturile marilor magazine, să nu cumperi alimente timp de ani de zile pare de-a dreptul imposibil. Și totuși…
Publicația Sicilia On Press prezintă povestea unui român gospodar, stabilit în insulă, care și-a creat împreună cu soția o gospodărie proprie, cu animale și grădină de zarzavaturi:
Conform jurnaliștilor italieni, gospodarul român emană sănătate și optimism prin fiecare por al său, un fel de Moș Crăciun simpatic și fără barbă, care locuiește „la țară” împreună cu familia sa, de vreo zece ani.
Trăiește o viață de vis, la o fermă din proximitatea orașului italian Favara, situat în provincia Agrigento, din Sicilia, unde și lucrează. Proprietarul terenului și al fermei este un italian localnic care a avut încredere în el, l-a angajat și i-a dat în folosință o casă pe cât de veche, pe atât de fantastică, care amintește de trecut, în care românul nostru locuiește cu soția și copiii săi.
Conaționalul nostru, imediat ce s-a angajat și stabilit la ferma respectivă, și-a construit un mic obor de găini și o mini-fermă de animale, doar cât pentru necesitățile familiei sale, nimic mai mult. Acestea îi produc ouă și carne, iar grădina sa e plină de legume și verdețuri. Nu are nevoie să meargă la supermarket-uri și nici nu are de gând.
El și-a făcut din natură temelia vieții sale, cu o calitate a acesteia la care mulți pot doar visa. O existență fără stres și, în același timp, fără să renunțe la aspectele pozitive ale vieții moderne, ajungând până în punctul în care copiii săi nu mai vor să se întoarcă în România.
„Îl putem imita?”, se întreabă cei de la sursa citată.
Obișnuiți cu pseudo-confortul nostru, suntem condamnați la stresul cotidian, așa-zis „voluntar.” Aripile noastre sunt tăiate din acest punct de vedere, chiar dacă privim orașul prin fereastra unui apartament, situat la nivelul superior al unui zgârie-nori.
Așa cum bine spunea Paulo Coelho: „Lucrurile cele mai simple sunt cu adevărat extraordinare, dar numai înţeleptul le poate vedea.”