Badante în Italia: Campanie de promovare a vaccinării anti-Covid adresată îngrijitoarelor române

- Conținut sponsorizat -

O campanie de promovare a vaccinării împotriva Covid a început în centrul Italiei, în Regiunea Toscana, provinciile Arezzo și Grosseto și se adresează românilor și în special „badantelor”, femeile care îngrijesc bătrâni italieni la domiciliul acestora.

Autoritățile sanitare din Italia consideră că numărul acestor femei este foarte ridicat, iar procentul de vaccinare foarte mic. Au fost solicitați să contribuie la această campanie medici și europarlamentari români, informează G4media.

Inițiativa campaniei a fost prezentată marți, 9 noiembrie, de directorul adjunct al ASL Toscana Sud Est.

„Campania noastră de vaccinare a folosit toate instrumentele posibile: centre de vaccinare, centre de dimensiuni medii, puncte de vaccinare pentru cei fragili, centre în școli, fabrici, zone artizanale, centre comerciale, cantine, plaje și petreceri. Posibilitatea vaccinului a fost oferită tuturor: ținte nediferențiate în centrele de vaccinare și alte ținte specifice (studenți, muncitori, comercianți, artizani, străini, marginalizați și fără adăpost). (…) Rezultatele au fost semnificative: am ajuns la un procent de 90%.

Rămân însă câteva segmente de populație asupra cărora vrem să încercăm să adresăm. Și unul dintre aceștia este reprezentat de îngrijitori. Scopul nostru este să le asigurăm sănătatea atât lor, cât și vârstnicilor și/sau persoanelor cu dizabilități cu care locuiesc în strânsă legătură”, a declarat Elisa Fattori, directorul adjunct al ASL Toscana Sud Est.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În provinciile Arrezo și Grosseto sunt înregistrate 4.118 de românce care fac această muncă.

„Dacă încrucișăm aceste date cu procentele de vaccinați, realizăm că este nevoie de promovarea vaccinării, în special, în cazul îngrijitorilor din Europa de Est. Procentul femeilor de naționalitate română vaccinate cu cel puțin o doză nu ajunge la 60%. Procente mai mici sunt doar la cele din Macedonia și Kosovo. În total, femeile din Europa de Est reprezintă 64%”, au relatat reprezentanții structurii sanitare locale din Toscana de sud-est. Datele sunt din provinciile Arezzo, Siena și Grosseto.

În cadrul conferinței de presă a fost difuzat mesajul video al europarlamentarului român Nicu Ștefănuță:

„Vaccinul este singura soluție care ne mai rămâne pentru a evita să mergem la terapie intensivă sau, mai rău, la cimitir. Vă rog să nu mai credeți tot felul de minciuni pe care le auziți”,a spus el adresându-se compatrioților săi din Italia.

La videoconferință a fost prezentă Laura Ghibu, Consilier de Onoare al Președintelui Comitetului Național Român pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva COVID-19 care, împreună cu fiica ei, a editat un videoclip care a devenit viral invitând la vaccinare.

- Mai multe după publicitate -