Treviso: fetiță română moare la 6 ani din cauza unei boli rare. Părinții susțin că este din cauza vaccinului

- Conținut sponsorizat -
Sandra Andreică, 6 ani. Sursa: Tribuna di Treviso

Micuța româncă Sandra, de numai 6 anișori, fiica lui Vasile și Elena Andreică, a murit în seara zilei de duminică, 23 iulie 2017, în localitatea Vedelago, din cauza unei boli rare pe nume Lipofuscinoza Ceroidă Neuronală, dar viața sa s-a oprit în loc când aceasta avea numai trei luni de viață.

„Era o fetiță sănătoasă, primele trei luni au fost absolut normale, nici măcar controalele medicale nu au evidențiat vreo problemă, ba dimpotrivă”, spune Vasile, tatăl micuței.

Abordat de jurnaliștii de la Tribuna di Treviso în apropierea morgii din Castelfranco, unde trupul fără viață al fiicei sale a fost depus după deces, în așteptarea de a fi transportat în localitatea Borșa, din România, Vasile Andreică a acceptat să le spună acestora povestea fetiței sale.

Sosit în Italia acum 20 de ani, Vasile a locuit inițial în localitatea Barcon, apoi s-a mutat în localitatea Vedelago, din provincia Treviso, unde lucrează ca brutar. A cumpărat o casă aici și a întemeiat o familie cu soția sa Elena, care i-a dăruit două fete: pe Sandra și o fetiță mai mare ca Sandra.

Dar după primele trei luni de viață ale Sandrei, următorii ani au fost sfâșietori pentru conaționalii noștri care au fost nevoiți să asiste fără nicio putere la nenumăratele crize de epilepsie și respiratorii ale fetiței, urmate de curse la secția Urgențe a spitalului din zonă.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Au fost șase ani în care am avut certitudinea că de vină a fost acel vaccin pentru modul brusc și tragic în care s-a schimbat viața Sandrei și viața noastră”, declară din nou tatăl pentru sursa citată.

Aceeași convingere se pare că o are și rudele familiei, care sunt alături de Vasile și Elena în aceste momente cumplite.

„Am fost nașul său de botez iar la ceremonie erau trei copii care urmau să fie botezați dar numai Sandra și-a demonstrat vitalitatea în acel moment. Îmi aduc aminte ca și cum s-ar fi întâmplat ieri, era un copil care strălucea de sănătoasă ce era”, povestește un văr de-al lui Vasile Andreică.

Apoi a urmat programarea pentru primul vaccin la clinica din Vedelago, unde i-a fost aplicată prima doză de vaccin trivalent.

„Din acel moment Sandra s-a stins: nu mai reacționa, era mereu absentă, nu se exprima în niciun mod. Dar la început medicii ne spuneau că nu sunt probleme. Ni se părea suspect, totuși, faptul că nu ne chemau pentru alte vaccinuri care erau prevăzute, chiar dacă noi am făcut cerere pentru asta”, adaugă tatăl fetiței românce.

- Continuarea după publicitate -

Din acel moment, pentru cei doi părinți români a început o serie de experiențe dureroase prin spitale cu fiica lor, cu speranța că se va găsi o soluție pentru această boală, soluție care în momentul de față se pare că nu există.

„Am fost prin toate spitalele posibile, între cele specializate pentru copii și altele din nordul Italiei”, spune Vasile.

Apoi a sosit și tragicul diagnostic care anunța o boală fără nicio speranță, cel puțin pentru situația în care se afla Sandra, care continua să fie absentă. Vasile, soția sa Elena și sora mai mare a Sandrei nu au au auzit-o pronunțând nici măcar un cuvânt, în cei șase de ani de viață.

„Pentru a o înțelege, eram nevoiți să-i analizăm privirea”, adaugă Vasile.

- Continuarea după publicitate -

În toți acești ani, cei doi părinți, cu ajutorul rudelor, au fost nevoiți să stea 24 de ore din 24 alături de fiica lor pentru a evita ca aceasta să devină victima unei crize respiratorii. În tot acest timp, Vasile s-a luptat pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiica sa și de ce în urma acelui vaccin Sandra a rămas în acea stare care, după numai șase ani, a dus la moartea sa.

Dar tot ce a primit din partea cadrelor medicale cu care s-a confruntat au fost doar jumătăți de răspunsuri. Jumătăți de răspunsuri care nu au făcut altceva decât să confirme suspiciunile sale, scrie sursa citată.

În lupta lor pentru a afla adevărul, părinții Sandrei au dat în judecată cadrele medicale de la Centrul Medical din Treviso, iar la întoarcerea din România, după înmormântarea fiicei lor, aceștia așteaptă să fie descoperiți eventualii responsabili pentru chinurile prin care Sandra și părinții săi au fost nevoiți să treacă în ultimii șase ani.

Între timp, Francesco Benazzi, directorul Centrului Medical din Treviso afirmă că această boală, „Lipofuscinoza Ceroidă Neuronală”, nu are nicio legătură cu vaccinarea și că este vorba despre o boală ereditară, care lovește un copil la fiecare 50.000 de copii.